GOS (Gesproken Ondertiteling) permanent uitzetten op Samsung TV

W

wbree

Op zich een fijne service voor slechtzienden, maar irritant voor degene die deze handicap niet hebben is de 'gesproken ondertiteling".
Alleen hoe zet ik dit permanent uit! Op de UPC site staat dat via "tools" "Taal voor audio" op "Niet gedef. (AD)" moet zetten om dit te activeren. Dus ik neem aan dat andersom het weer uit kan. Echter elke keer als ik weer op dat kanaal komt staat het weer aan!

Iemand een tip.

Wilco

PS: Het gaat in dit geval om mijn Samsung TV (UE22D5000) met CI+ module.
 
Kan je uitzetten via menu dan naar geluid dan uitzendopties dan naar audiobeschrijving daar kan je hem aan/uit zetten.
 
Helaas staat die iedere keer weer op "Niet gedef. (AD)" als ik van kanaal verander ook via aanpassing in Menu. Het lijkt met of door het UPC signaal deze instelling overruled.
 
wbree zei:
Helaas staat die iedere keer weer op "Niet gedef. (AD)" als ik van kanaal verander ook via aanpassing in Menu. Het lijkt met of door het UPC signaal deze instelling overruled.

Nee dan zou ik hier ook last van moeten hebben lijkt mij, zou je nog eens in die menu willen kijken en bij zelfde uitzendopties kan je hem daar op nederlands zetten inplaats van AD, zo staat dat hier in menu met ci+.
 
Ik heb wederom bij "uitzendopties audio" gekeken. Daar staat die iedere keer weer op "Niet gedef. (AD)". Als ik deze instelling wijzig naar "Nederlands" bevestig met "Enter" en netjes afsluit met "Return" staat die na kanaalwisseling weer op de oude stand. ???

Doe ik wat verkeerd?

Wilco
 
Hmm apart dan, zou dan ook niet zo 123 weten, hier blijft hij namelijk wel op die optie staan, dus na mijn idee doe je het goed.
 
Dat zou je ook verwachten. Ik heb inmiddels laatste firmware geinstalleerd, tenslotte je weet maar nooit, maar helaas dat maakt niks uit.
Inmiddels vraag aan support van Samsung gesteld. Hopelijk dat die met een oplossing komen.
Heb jij dezelfde Samsung of een ander type?
 
Hmm, zelfde firmware en feitelijk niet zoveel onderlinge verschillen.
Wellicht dat Samsung nog met een tip komt een deze dagen....

Wilco
 
Ik herken het probleem sinds 2 of 3 weken op mijn Sony KDL 32WE610, aangesloten via Ziggo GO; ik kan het GOS systeem -via audio - uitzetten op het moment dat ik kijk, maar het stelt zich elke herstart weer opnieuw in. Alleen op de kanalen NPO 1, 2 en 3, dus de publiekszenders. Heel hinderlijk; ook verschijnt er soms nog gele ondertiteling, dwars over de reeds aanwezige ondertiteling. Maar oh die fonetisch uitgesproken tekst, en die robotstem ... heel hinderlijk!
HELP!!!!
 
Terug
Bovenaan