• Let op: Dit is het archief van het Provider Forum. De berichten die je hier ziet zijn gedateerd en er kan niet meer op worden gereageerd.

Goedkoopste voip oplossing?

  • Onderwerp starter Onderwerp starter bbos72
  • Startdatum Startdatum
Status
Niet open voor verdere reacties.
B

bbos72

Hallo,
Ik ben nieuw hier. Wellicht is deze vraag al eerder beantwoord maar ik kan op zoeken in het forum nog geen passend antwoord vinden.

Ik ga 1 juli 2014 over naar Ziggo Internet Z1. Nu heb ik Telfort adsl waarbij het mogelijk is om zelf de sip accounts voor je telefonie in te stellen. Ik ben dus te bereiken op een Budgetphone nummer en ik kan naar buiten bellen via een Poivy account (Voipbuster kloon) met daaraan het Budgetphone nummer gekoppeld als nummerweergave.

Nu is mijn vraag: Wat is de goedkoopste optie om deze configuratie via Ziggo te laten verlopen? Moet ik dan de router van de Ubee modem fysiek laten deactiveren en zelf een router aanschaffen met voip functionaliteit? En welke router zou dit dan moeten zijn? Of werkt een Linksys Sipura bv ook met het Ubee modem met de router daarvan ingeschakeld?

Alvast bedankt voor eventuele reacties
 
De Linksys Sipura werkt gewoon zonder problemen met de ubee router. Ik heb zelf een oud telfort modem, die ik niet meer hoefde in te leveren, in gebruik als voip client.
 
Inderdaad zoals al gezegd, kijk of je je oude ADSL modem kunt houden en of je die in routermode kunt gebruiken, dus zodat je één van de netwerk poorten als WAN kunt instellen. Je kunt die oude modem/router dan als voip apparaat gebruiken.

Ziggo gebruikt zelf geen geen standaard voip voor telfoon, maar 'packetcable'. Je kunt het telefonie deel van het ziggo modem dus niet gebruiken voor voip clients. Wil je een losse voip telefoon of ATA gebruiken dan kan dat gewoon achter het ziggo modem. Misschien moet je nog portforwarding naar je ATA instellen, maar dat is meestal niet nodig.

Wil je veel extra dingen gaan doen en een eigen router gaan aanschaffen ipv de standaard ziggo modem/router dan kun je het beste een router kopen met ingebouwde voip (bijvoorbeeld een Fritzbox) en dan de routerfunctie van het ziggomodem laten uitschakelen.
 
Hallo,
Ik ben dus te bereiken op een Budgetphone nummer en ik kan naar buiten bellen via een Poivy account (Voipbuster kloon) met daaraan het Budgetphone nummer gekoppeld als nummerweergave.
Als je alleen bereikbaar wil zijn op een voip-numner kan je dat via Skype aanschaffen. Een 'vast' nummer kost ca. 60 euro/jaar. Maar net als bij Ziggo moet je voor voip met nr. een abonnement nemen en meestal ook betalen voor gesprekken.

Recent heb ik die voip weggedaan en stap over naar Internet Z2.
Skype kostte ca. 5 euro en telefoon Ziggo ca 15 euro/maand.

Voor ca 20 euro in de maand kan je heel wat mobiel bellen.
Als je dus ook een abonnement voor mobiele telefoon hebt, kan je ook overwegen om voip op te heffen.
 
Bedankt voor jullie reacties. Ik heb zelf nog inderdaad een "oud" zyXel modem/router die geschikt is voor voor 2 voiplijnen. Deze kan ik dus koppelen via LAN1 aan de Ubee modem waardoor ik het interne modem buitenspel zet maar wel gebruik kan maken van de voipfunctionaliteit? Wat is dan handiger? Het Ubee modem in brigde te zetten of de zyXel?
 
Bedankt voor jullie reacties. Ik heb zelf nog inderdaad een "oud" zyXel modem/router die geschikt is voor voor 2 voiplijnen. Deze kan ik dus koppelen via LAN1 aan de Ubee modem waardoor ik het interne modem buitenspel zet maar wel gebruik kan maken van de voipfunctionaliteit? Wat is dan handiger? Het Ubee modem in brigde te zetten of de zyXel?
Begin eerst een met gewoon je zyxel achter de ubee router. Je hoeft dan alleen misschien nog portforwarding in te stellen (of dmz) naar de zyxel . De ubee in bridge zetten kun je altijd nog doen als je dit helemaal niet aan de gang krijgt. Als je wifispots wilt gaan gebruiken mag je modem niet in bridge staan dus misschien is dit ook een reden omdat niet te doen.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Terug
Bovenaan