• Let op: Dit is het archief van het Provider Forum. De berichten die je hier ziet zijn gedateerd en er kan niet meer op worden gereageerd.

Goedkoop Bellen naar Spanje en België

Status
Niet open voor verdere reacties.
L

Liek

Hallo,
Mijn moeder zit bij Ziggo en was hier blij mee ivm dat ze voor 10 euro extra ongelimiteerd naar haar zus in Spanje en zoon in België kon bellen.

Heeft iemand advies om haar goedkoop te kunnen laten bellen?

Ze spreekt haar zus nu weinig door de verandering na 1 april en heeft wel een internet lijn als ik de administratie bij haar doe maar geen computer.
Ik zt aan Skype te denken maar ze heeft nog nooit een computer gehad.

Heeft iemand een goede tip hoe ik dit kan oplossen zodat ze weer zonder heel veel geld kwijt te zijn toch haar zus en zoon kan bellen?

Dank!
Liek
 
Het kan ook andersom. Vanuit Spanje of Belgie naar moeder bellen. Als ze daar wel skype hebben kunnen ze een skype-abonnement voor Nederland kopen voor 12 euro per jaar en kunnen hiermee 2,5 uur per maand gratis naar Nederlandse vaste telefoonlijnen (bv Ziggo) bellen. Moeder heeft dan geen computer nodig.
 
Laatst bewerkt door een moderator:
Hoi NetJak,

Dank voor de tip. Het probleem is dat mijn ma met haar zus een hotline heeft. Die bellen bijna 1 uur per dag!
Wat ze had was voor 10 euro zo vaak bellen als je wilt zoiets zoek ik.
groet,
Liek
 
Voor 4,36 euro per maand kan men via Skype onbeperkt naar Nederlandse vaste lijnen bellen. Iets duurder dan 1 euro per maand, maar dus wel onbeperkt.

https://www.skype.com/nl/rates/

En anders toch maar een computer of smartphone (met Wifi) aanschaffen. Dan kunje gratis skypen.
 
Als moeder op de 'oude' manier wil blijven bellen, kijk eens op budgetphone.nl. Ben je voor 12,50 pm klaar. Wel eenmalig een starterspakket kopen.
 
Dank jullie wel!
Ik ga de opties onderzoeken.
Erg blij met jullie hulp.
Groet,
Liek
 
vraagje VOIP?

Hallo,

Ik vernam iets over voice over (heet IP zei diegene) VOIP, bellen via internet, met of een speciale IP telefoon of een smartphone met SKYPE abbonement.

Zegt mij niets maar bleek met een telefoon te zijn dat je kan bellen ook ongelimiteerd. En dat je alleen zo'n telefoon moet aanschaffen.
Is iemand hier bekent mee, lijkt me wel een goed alternatief?

Hoor graag wat jullie hier van vinden.

Groet,
Liek
 
Hallo,

Denk dat het eenvoudigst is om een dect telefoon met een basisstation die voip ondersteund te kopen.
Ook kun je een router kopen met voip en dect ondersteuning kopen met een dect telefoon.
Dan een voip abo nemen bij een betamax provider (zie google) en je kunt dan voor 12 euro 90 dagen of 120 dagen "gratis" bellen naar Spanje met een max van 300 min per week, daarna 1,2 ct per minuut die van het beltegoed af gaan. Dit is het voordeligst lijkt me.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Terug
Bovenaan