Goede service bij chello toch mogelijk.

Johnny54

Moderator
Berichten
19.330
Internet
  1. Ziggo
Digitale TV
  1. Ziggo
Ik was afgelopen week een paar dagen op vakantie en in die tijd was er in ons dorp zwaar onweer.
Bij thuiskomst (vrijdag 20 aug op zaterdag 21 aug om 03.00 uur) was alles donker. Electriciteit uitgevallen dus diepvries en koelkast ontdooit. Telefoon werkte niet en antenneversterker, kabelmodem en computer waren kapot.
Zaterdagochtend aan het bellen (langleve GSM).

KPN: "Even de lijn testen. Ja er is een storing, maandagmiddag komt de monteur."
Maandagmiddag om 14.00 uur na vervanging van NT1 (ISDN) kastje werkte mijn telefoon weer.

Chello: "Dus er branden geen lampjes en de modem ruikt verbrand. Ik zal even het modem uitlezen...... Ik krijg geen verbinding. Ik zal een monteur sturen om het de modem om te wisselen. Even kijken, het is druk en vakantietijd, dus dat wordt dan 1 september."
Ik heb tegen gesputterd dat dat wel erg lang was (10 dagen) en of er geen andere, snellere methode was. Nee, maar ik kon aanspraak maken op het garantieplan en dus een vergoeding krijgen.

Ik was tamelijk over de zeik door de reactie van chello en vooral door het verschil in service tussen KPN en chello, maar...,
maandagavond (20.00 uur) wordt ik gebeld door een medewerker van UPC met de mededeling dat er dinsdagmorgen een gaatje is en dat ze dan de modem komen omruilen. Ik blij natuurlijk.
Dinsdagmorgen om ±11.00 uur belt weer een medewerker van UPC, met het verhaal dat ze een gaatje hebben en nog die morgen de modem kunnen omruilen. Als ik dan vertel dat ik dat al wist en op ze zat te wachten wordt het even stil aan de andere kant van de lijn. En dan: "Nou probeer ik hier de monteurs een beetje goed aan te sturen en dan dit. Oh ik zie het al, er zijn 2 orders aangemaakt voor dezelfde storing. Noujaaaa, het moet hier niet gekker worden............"
Dinsdag om 14.00 uur na vervanging van mijn kabelmodem ook weer internet.

Hoewel het allemaal langs elkaar afwerkt, zitten er bij chello dus toch mensen die service willen leveren en nadenken hoe ze dat kunnen doen. Prima
 
hoezo heb je niet gewoon ff alle stekkers er uit getrokken toen je op vakantie ging ;) scheelde je een hoop moeite...
 
[onzin opmerking aan]
Je had ook een bliksem afleider kunnen monteren op je huis...
[onzin opmerking uit]

;)
 
01maniaxie zei:
hoezo heb je niet gewoon ff alle stekkers er uit getrokken toen je op vakantie ging  ;) scheelde je een hoop moeite...
Ik had ook de meeste electronische apparaten losgekoppeld, maar mijn telefooninstallatie moet aanblijven ivm met mijn beveiligingsinstallatie. Mijn kabelmodem zit net als die 2 in mijn meterkast en die ben ik dus vergeten.
Ik heb ook de meeste apparatuur beveiligd met overspanningsafleiders en juist daardoor gingen mijn aardlekschakelaars eruit.

Overigens hoorde ik van de computerwinkel (ja hij is weer gerepareerd) dat hij de computers met bosjes binnenkrijgt. De bliksem heeft in heel het dorp schade veroorzaakt aan de telefoon-, antenne- en electronische apparatuur.
Eigenlijk ben ik al blij dat de schade niet groter is. Mijn 2e pc, tv's , videorecorders, dvdspeler, satelietontvanger, fax, monitoren, printers etc. hebben het allemaal overleeft.
 
Terug
Bovenaan