• Let op: Dit is het archief van het Provider Forum. De berichten die je hier ziet zijn gedateerd en er kan niet meer op worden gereageerd.

Girotel verbinding delen

R

rcdjong

Ik heb een Linksys BEFW11s4 wireless router en 2 laptopjes daaraan. In 1 laptop zit een analoge modem, die wil ik ook graag gebruiken op de laptop zonder analoge modem voor het inbellen op Girotel.

Hoe doe ik dat??
 
UTFS/RTFM.
shiny.gif
 
sylvester zei:

Dat staat vast niet in de manual.

Je hebt een programma nodig waarmee je je comport kan delen. Een soort modem pool.. maar lijkt me erg omslachtig. De laptop met met modem moet dan namelijk wel aanstaan.
Kan je niet beter een 2e modemkaartje kopen? Zo goedkoop mogelijk, maakt niet uit hoe snel.
 
Pas geleden op de pc beurs uitzoeken voor 5 euro (56k pcmcia kaartjes).
 
Ik heb op zich wel een 2e modem voor de andere laptop, maar ik wil juist 1 laptop zonder al die draden eraan, vandaar ook een wifi verbinding.

IRTFM/ICFOTS
 
Waarom gebruik je niet gewoon de Web-versie van Girotel? Scheelt je een hoop werk :P
 
Is inderdaad een optie.

Maar het moet toch mogelijk te zijn een modem te delen in een netwerkje.
 
Re:Girotel verbinding delen

Zelfs al zou je de compoort kunnen delen, dan moet je nog het "beveiligde" communicatie protocol van girotel heel naar de andere pc zien te krijgen.
Dit is nl. geen tcp/ip protocol, maar een encrypte verbinding via een eigen norm van de postbank. wat je wel zou kunnen proberen is je girotel op een "centrale pc met modem zetten, en de "girotel" map delen op die pc. Maak eerst een backup /kopie van je huidige girotel, vervolgens op de pc waar je je gegevens wilt bekijken een driveletter toekennen die je uniek kan toewijzen op alle pc,s b.v. Z: en deze vervolgens alleen voor girotel gebruiken. Vervolgens maak je een snelkoppeling naar "girotel.exe" in de gtwin map.
Als je dan girotel start krijg je de foutmelding dat een aantal bestanden niet benaderbaar zijn. dit los je op door in girotel beheer de verwijzing naar de data map op Z: te zetten. de pc zal vervolgens via het netwerk girotel starten en uitlezen. Houd er rekening mee dat dit een forse netwerkbelasting op levert en dat het een stuk trager werkt met opstarten. Ook het inbellen kan alleen van af de pc met girotel en het modem, van af de andere pc's krijg je een modem error.
 
Re:Girotel verbinding delen

Aangezien er waarschijnlijk ssl aan te pas komt (beveiligde verbinding , maar ach wat is beveiligd op www ;) ) denk ik dat je toch voor de optie moet gaan op je wireless router direct aan een modem te hangen.

Dus ik neem aan dat je b.v. het volgende zou kunnen doen.

Scoor een externe modem voor je girotel. Let erbij op dat de output v/d externe modem identiek is aan het signaalsoort van je wireless router input.
(ik bedoel is het een utp netwerkje of directcable, usb etc etc)

Lees de totale handleiding van de externe modem door :D
Lees de totale handleiding van de wireless router door 8)
Begrijp het. En configureer het.

je kan het ook softwarematig proberen via de laptop met die girotel. Misschien de standaard windows internet share optie , of Sygate Homenetwork installeren. Maar de hardwarematige weg = meest relax.

zo goed ? Mr. Manual ;)
 
Re:Girotel verbinding delen

Internet delen via girotel online (web) is het makkelijkste.
Je kan een duur apparaat kopen wat een ISDN / Modem verbinding kan delen, dan kan je met 1 computer tegelijk er van gebruik maken :) ik weet dat het bestaat maar niet een productnaam/merk...
 
Terug
Bovenaan