GigaNet - Het krachtige netwerk van Vodafone en Ziggo

René

Moderator
Berichten
9.840
Internet
  1. KPN
Charme offensief, weinig wol?


GigaNet. Met deze term benoemt VodafoneZiggo voortaan het vaste en mobiele netwerk van beide merken. De introductiecampagne start op 23 september en zal te zien zijn op tv, internet en via sociale media.

"De naam GigaNet benadrukt de kracht van het gezamenlijke netwerk van Vodafone en Ziggo", aldus Marcel de Groot, directeur Consumentenmarkt. "Mensen, bedrijven en apparaten zijn steeds meer met elkaar verbonden. Daarmee groeit de behoefte dat iedereen snel en betrouwbaar data kan uitwisselen. VodafoneZiggo anticipeert op nieuwe technologieën en bouwt aan een innovatief netwerk. Onze techniek is slim, stabiel, snel en klaar voor de toekomst."

Het Vodafone-netwerk is voor het tweede jaar op rij bekroond met een 9,6 en behoort tot één van de beste van Europa volgens het P3-onderzoek. Tweakers riep Ziggo al negen jaar op rij uit als 'beste internetprovider van Nederland'. VodafoneZiggo blijft investeren om deze kwaliteitsstandaard hoog te houden.

Krachtige combinatie
Vodafone en Ziggo zijn in 2017 samengegaan om klanten nog meer voordelen te bieden door het combineren van producten en diensten. Daarbij heeft het bedrijf twee ijzersterke, innovatieve netwerken voor vast en mobiel. Marcel de Groot, Executive Director Consumentenmarkt: "Sinds het samengaan communiceren wij afzonderlijk met de merken Vodafone en Ziggo, waarbij we focus leggen op onze producten en de kracht van onze netwerken. Die aanpak werkt goed want onze merken hebben een sterke positie in de markt. Om nog krachtiger over onze netwerken te communiceren, lanceren we nu één overkoepelende netwerknaam: GigaNet."

"Steeds meer van onze klanten profiteren van de manier waarop onze mobiele en vaste diensten op elkaar aansluiten. Het gebruik van deze netwerken loopt steeds meer in elkaar over", aldus Marcel de Groot, “Ze starten bijvoorbeeld hun favoriete serie op de Mediabox Next en kijken verder op hun mobiel. Zij beseffen: de voordelen van het combineren van Vodafone- en Ziggo-producten gaan veel verder dan alleen de korting die je krijgt. In onze GigaNet-campagne leggen we daar meer nadruk op."

Wat heeft GigaNet nu al te bieden?
  • Ziggo levert nu internet met downloadsnelheden tot 500/600 Mbit/s, Vodafone 4G+ ondersteunt datasnelheden tot 225 Mbit/s
  • Vodafone biedt het grootste mobiele 4G-netwerk ter wereld
  • GigaNet stelt bedrijven in staat slimmer te werken. Door te werken in de cloud en gebruik te maken van toepassingen zoals videobellen kunnen medewerkers efficiënter werken en stijgt hun productiviteit.
  • GigaNet verbindt miljoenen IoT-apparaten (Internet of Things). Van drones in de landbouw tot video-apparatuur in de zorg, van slimme dijkbewaking tot energiebesparing in gebouwen.
  • In samenwerking met ziekenhuizen ontwikkelt VodafoneZiggo een geïntegreerd netwerk, zodat het logistieke proces efficiënter en beter wordt.
Wat betekent GigaNet in de toekomst?
  • VodafoneZiggo streeft naar verdere verhoging van de internetsnelheden. Utrecht wordt de eerste stad in Nederland met internetdownloadsnelheden tot 1 gigabit per seconde en binnen twee jaar volgt de rest van Nederland.
  • GigaNet zorgt dat de mogelijkheden van IoT optimaal benut worden. Denk aan veilige led-straatverlichting, parkeersensoren waarmee je een parkeerplek vindt zonder rondjes te rijden, 'smart farming' of opereren op afstand.
  • Met GigaNet bereiden we ons voor op 5G. Oftewel: hogere snelheden, meer netwerkcapaciteit en ultrakorte responstijden op de mobiele telefoon.
  • Meer mogelijkheden voor streamen, gamen, downloaden, het beleven van live muziek, live wedstrijden en virtual reality.


Wat is GigaNet?
GigaNet is het krachtige netwerk van Vodafone en Ziggo dat verder gaat dan vast of mobiel. Want meer dan ooit is iedereen met elkaar verbonden - met familie, collega's, apparaten, nieuwe technologieën, games, content en entertainment.

Wat betekent dit voor Nederland?
De behoefte om snel en betrouwbaar data uit te wisselen groeit snel. We spelen hier op in met nieuwe technologieën en bouwen verder aan een snel en betrouwbaar netwerk: GigaNet. Hiermee is ons netwerk klaar voor de toekomst. En jij dus ook.

Supersnel
Met GigaNet bereiden we ons netwerk voor op de digitale toekomst. Hoge snelheden, meer netwerkcapaciteit en ultrakorte responstijden op al je mobiele apparaten.

Slimmer werken
GigaNet stelt bedrijven en ondernemers in staat om slimmer te werken. We bieden het grootste mobiele 4G-netwerk ter wereld. Medewerkers zijn mobieler dan ooit en jij bepaalt jouw werkplek.

Internet of Things
GigaNet verbindt miljoenen IoT apparaten. Zoals lampen, koelkasten, airco’s en auto’s. Of wat dacht je bijvoorbeeld van veilige led-straatverlichting en slimme dijkbewaking?
 
Laatst bewerkt:
Hele slechte marketing poging dit.. gooien alles op een hoop, mensen weten totaal niet meer wat ze hier van kunnen verwachten.
 
Leuk bedachte term weer.
klinkt goed maar dekt weer net niet de lading.
Paar jaar terug kwamen ze met fiber in een naam alsof je glasvezel kreeg....
Nu weer net geen gigabit of gigabit op een aantal test lokaties.
Maar ja, bij Ziggo is iedereen al tester 8)
 
Pfff, wat een slechte marketingtrucs weer bij Ziggo... Ze gebruiken expres de term GIGA terwijl je echt de komende jaren nog geen gigabit bij ze kan krijgen als gemiddelde consument. Zeker niet qua upstream.
Net zoals hun zogenaamde "glasvezel" verhaal... Ze zijn even goed, want 95% van hun netwerk is glas. Waar blijven die symmetrische snelheden dan? Eigenlijk gewoon leugenachtige marketing.
Nou ja, het oranje glasvezelkabeltje steekt al naast mijn deur uit de grond. Waarschijnlijk nog voor het eind van het jaar dus weg bij Ziggo (Na ruim 25 jaar klant geweest te zijn...)
 
Eind van het jaar, begin volgend jaar heb ik echt glasvezel ... en gigabit heb ik niet nodig. Marketing maakt meer kapot dan je lief is ...
 
Niemand zegt volgens mij iets over gigabit? Alleen Giga... en wat jij echt glasvezel noemt is alleen maar FTTH... Ziggo heeft ook echt glasvezel, alleen niet tot binnen de muren van de huizen. Of heb ik een hele goede replica van glasvezel gemist?
 
Giganet maak het eerst stabiele internet zowel met kabel en wifi , bekabel bij mij altijd als het weer omstandigheden vandaag regen ( snelheid naar duiken) morgen mooie weer ( snelheid goed tot behoorlijk goed):6:9 wacht op glasvezel.
 
Je ISP kan nog zo goed zijn, als de gebruiker (al jaren) niet eens weet ‘waar de klepel hangt‘... dan kan je wachten op glasvezel, maar daar zal weinig aan veranderen.
 
Niemand zegt volgens mij iets over gigabit? Alleen Giga...


In hun aankondiging schrijft Ziggo:
"Utrecht wordt de eerste stad in Nederland met internetdownloadsnelheden tot 1 gigabit per seconde en binnen twee jaar volgt de rest van Nederland."

Ze lopen alleen twee jaar voor de feiten uit door nu al die naam te lanceren. Op dit moment kunnen ze die snelheid niet waarmaken. Ze noemen het alleen "giga" maar het heeft natuurlijk alles te maken met de omvorming van de komende jaren naar een gigabit netwerk. (Eurodocsis 3.1)
 
Terug
Bovenaan