• Let op: Dit is het archief van het Provider Forum. De berichten die je hier ziet zijn gedateerd en er kan niet meer op worden gereageerd.

Giga probleem met Sweex en Chello

D

Dappie

I heb geen idee waarom dit op het moment gebeurd maar ik heb zeker 3x per dag een ander IP-adres via Chello en zoals al bekend heb ik ook een Sweex router. Nu wordt die router op het moment geloof ik helemaal gek van iedere keer dat gewissel van die IPadressen. Ik heb hem al op dynamisch saan zodat hij in princiepe zelf de veranderingen zou moeten doen maar tegen woordig wordt ik steeds offline gegooit als er weer een anders IP adres is. Je wilt het niet geloven maar vandaag heb ik er al drie gehad. Waarom is dat? Wat kan ik doen om die router gewoon zijn werk te laten doen zonder dat ik iedere keer alles oet afsluiten en die router van stroom moet halen en dan pas weer langzaam aan alles weer aan kan gaan zetten en dan maar hopen dat alles het weer doet. Zo ben ik soms een hele avond bezig eer ik online ben en ben ik eenmaal online dan hoeft het al niet meer van mij heb ik er al weer zwaar de keleren in.
Ik heb van de Chello medewerker het MAC Adres wat onder uitvoeren - cmd - ipconfif /all bij fysiek stond moeten klonen maar dar was niet nodig want die was al zo ingesteld bij de router. Ik heb nooit eerder dit probleem gehad maar wordt er zo langzamerhand wel erg moe van want zodra ik of mijn zoon op internet willen dan moet ik eerst maar eens zien of mijn IP wel klopt endat kan pas als je online bent dus dan begint het feest weer... grrrr
Kan iemand mij heel asljeblieft helpen die mederwerker van Cherllo vertelde mij dat het normaal is dat je eens in de 8 dagen een ander IP adres krijgt maar ik heb al zeker meer dan een jaar hetzelfde IP adres weet ik omdat mijn zoon bij servers aangemeld staat met zijn IPadres en nu steeds weer geweigerd wordt op foutieve IPadres!!! Ik word er gek van kan mijn werk niet doen en er is ook geen internet fun te beleven op het moment hoor. Chello zegt niet te weten wat het is behalve dan dat ik MAC adres moet klonen naar router (maar stond er al).
Ik hoop dat iemand iets weet voor ons.
Alvast bedankt voor het meedeken!

Elly
 
Hm ik heb dat niet......

.... ik heb ook Sweex router en chello.....

Mischien een andere netwerkkaart proberen en je Mac vastleggen in de router en dan aanmelden bij chello.
Alles opstarten en dan moet je geen last van hebben.

Maar wel toevallig opgemerkt dat ik ook nu vaak een andere IP adres heb. Maar dat kom omdat ik de router of de kabelmodem uit zet. Als ik die beide gewoon aanlaat blijft alles zo.
 
Hoi Xella,

Dank je wel voor je hulp. Het gekke van alles is dat deze router dus al maanden hier staat te draaien zonder enig problee. Niet veranderd in de computer of in de router maar toch steeds weer dat ik de verbinding verlies.
Ik heb Chello gevraagd waarom er zo vaak van IPadressen veranderd wordt kreeg daar een suf antwoord op doen zij niet maar de server die ze afgehuurd hebben.... Je moet eens in de 8 dagen een andere IPadres krijgen volgens die meneer maar ik heb al jaren hetzelfde IPadres en ineens je wilt het niet geloven maar wel zeker 12 x gewisseld in de laatste 3 dagen. Is wel heel erg vervelend. Volgens die meneer van UPC is dit ook niet normaal en weet hij ook niet waar dit aan ligt.
Ook vertelde de UPC meneer dat ik het MAC Adres, wat hij op mijn IPconfig vond samen met mij op de PC, moest clonen naar de router. Ja ook dat is gedaan en de router staat ookal op dynamisch dus ik weet nu echt niet meer wat ik nog verder moet doen. En de Netwerkkaart staat ook nog steeds hetzelfde ingesteld. MACadres is bekend bij Chello als het goed is want hij wist het zo te checken of ik het goede nummer voorlas.
Wie kan me helpen heel alstjeblieft het is zo ontzettend vervelend als ik steeds de verbinding verlies met internet als je ergnes mee bezig bent!
Ik hoop dat er anders nog meer suggesties zijn die me kunnen gaan helpen.
Elly
 
PS kijk maar naar mijn IPadres hier onder dan zie je dat die alweer is veranderd >:( maar ik zit wel op dezelfde PC!!!

Elly
 
Ja een vreemde zaak... Maar goed dat moeten we schijnbaar accepteren als chello ab.

in iederegeval is het belangrijker dat je gewoon kan internetten. Is wel lastig als je een server hebt lopen. maar in dat geval zijn er genoeg programmas die dat ook weer kunnen met een wisselende ip adres gewoon een server kan runnen.

Voor netmeet is het wel zeer lastig je bent steeds je ID kwijt. Maar goed om te communiceren heb je msn of dan wel ook SKYPE is ook zeer handig.

Het wisselende Ip adres merk ik ook steeds wisselende snelheden. Zo had ik eerst echte snelheden van 4,3 a 4,2 mbps nu haal ik net weer 3,1 das toch een groot verschil afhankelijk per ip adres. Is wel een vreemde zaak. Maar goed..
 
Is hier dan helemaal niets aan te doen? Dit kan toch niet de bedoeling zijn dat als ik bezig ben ik steeds weer de verbinding verlies omdat er weer eens zonodig van IP veranderd moet worden?

Elly
 
hoe hoog is je ping ?

Is je verbinding wel oke. en heb je ruis op de tv ?
 
Mijn ping is ook erg wisselend ikheb hem nu veschillende keren gedaan enhet is meestal 9 maar ik kom ook uit op 14.
Ja de verbinding is wel oke ook geen ruis op de tv.

Dank je wel dat jemet me meedenkt waaraan het kan liggen!
Elly
 
Tja geen idee verder eigenlijk probeer eens met een nieuwe netwerkkaart ?>
 
Er zit net een nieuwe netwerk kaart in dus ik heb geen idee meer hoor. Ik ben echt uitgedacht!
Heeft anders nog iemand nog een suggestie wat ik nog meer kan doen?

Elly
 
Terug
Bovenaan