• Let op: Dit is het archief van het Provider Forum. De berichten die je hier ziet zijn gedateerd en er kan niet meer op worden gereageerd.

Gezocht: klein .ts bestand Humax 5200 voor test DVB Inspector

Status
Niet open voor verdere reacties.

digitalekabeltelevisie

Forum Gebruiker
Berichten
835
Kan er iemand voor mij een kleine test-opname met een Humax 5200 (of 5400) maken, en de opgenomen .TS ter beschikking stellen via Dropbox of Google Drive o.i.d. 15 seconden zou genoeg moeten zijn.

Voor zover ik weet neemt de Humax op in 'standaard' transport stream formaat, maar dan met packets van 192 bytes i.p.v. de meer gebruikelijke 188 bytes. Ik ben mijn tooltje DVB Inspector aan het aanpassen om ook andere formaten dan 188 bytes te ondersteunen, en wil nu testen of de 192 bytes van Humax gaan werken.

Heeft iemand een idee wat er in de 4 extra bytes zit? Ik ga er van uit dat het foutcorrectie is, en dat ik ze kan negeren.

Ik heb op https://sites.google.com/site/grendelssite/home gekeken, maar juist de links naar de .TS files die daar staan doen het niet meer.
 
Heeft iemand een idee wat er in de 4 extra bytes zit? Ik ga er van uit dat het foutcorrectie is, en dat ik ze kan negeren.

Misschien een timecode?

Use in digital video cameras[edit]

Transport Stream had been originally designed for broadcast. Later it was adapted for usage with digital video cameras, recorders and players by adding a 4-byte timecode (TC) to standard 188-byte packets, which resulted in a 192-byte packet.[12][13] This is what is informally called M2TS stream. Blu-ray Disc Association calls it "BDAV MPEG-2 transport stream".[12] JVC called it TOD (possibly an abbreviation for "Transport stream on disc") when used in HDD-based camcorders like GZ-HD7.[14][15] The timecode allows quick access to any part of the stream either from a media player, or from a non-linear video editing system.[16] It is also used to synchronize video streams from several cameras in a multi-camera shoot.
 
Zojuist een PB met een link gestuurd. Hoop dat je er wat aan hebt.
Zeker, Bedankt!

Inderdaad 192 bytes per packet, en de laatste 4 bytes lijkt een tellertje/timecode dat oploopt met voor mij nog onduidelijke stappen.

Voorlopig negeer ik die bytes maar even.

Wat verder opvalt, de opname zelf is ongecodeerd, maar van het eerste TS-pakketje van elke stream staat het transport_scrambling_control veld gezet. Dus mijn tool denkt dat de hele stream gescrambled is :-(
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Terug
Bovenaan