Gestopt filter mislukt Epson PX730

  • Onderwerp starter Onderwerp starter Freerk08
  • Startdatum Startdatum
F

Freerk08

Ineens kan ik niet meer printen met mij n Epson PX 730 WD de melding is "gestopt filter mislukt" Alle andere apparaten printen wel via Wifi, iPhone en windows laptop, maar mijn macbook pro dus niet.
Draait op mac osx 10.8 en de printer is ook up to date. Wat is hier aan te doen? We hebben een Horizon box maar tot eergisteren kon ik ook printen.
 
Alles kan printen inclusief je Apple iPhone, maar je MacBookpPro niet.
Dan verwacht ik niet dat het iets met de Horizon box te maken heeft, maar eerder met je MacBook pro.
Printer driver, of programma waarmee je wilt printen. Misschien zelfs wel met het bestand dat je wilt afdrukken. Print een simpel tekstbestandje ook niet, eventueel vanuit een ander programma?
 
Dank Johnny,
maar uit Teksteditor printen levert dezelfde melding op, ook vanuit mail printen hetzelfde.
Uit voorvertoning idem dito. Helpfunctie op de mac levert geen oplossing. Driver is via Update bijgewerkt. Ook de macbook pro is geupdate naar de laatste moutain lion versie.
 
Heb je de Horizon box al eens uitgezet en na een korte pauze weer aan? Dat schijnt nogal eens problemen op te lossen.
Als dat ook niet helpt heb ik verder ook even geen ideeën meer.
Ik ben niet thuis in Apple producten en de melding zegt mij dan ook niets.

Misschien dat een van de overige leden een idee heeft.
 
Hallo Johnny,

Had net hetzelfde probleem met m'n Epson R3000 en iMac met OS X 10.8

Kijk even bij je Epson Printer Utility, daar staat als het goed is een IP adres van je printer aangegeven en geeft waarschijnlijk ook een communicatiefout aan.
Je printer staat waarschijnlijk ingesteld op "verkrijg IP via DHCP" (een random op dat moment niet in gebruik IP adres). Kijk of ze dezelfde zijn. Bij mij was dat niet het geval. Heb het IP adres van de printer handmatig ingesteld op hetzelfde adres wat op Epson Printer Utility stond.

Probleem was opgelost.

Gr. Marcus
 
Je zou ook kunnen proberen in de HB (via de webinterface) onder Geavanceerd-Opties Multicast aanzetten. Is maar een gok hoor, maar in ieder geval het proberen waard.
 
Het zelfde probleem heb ik recent ook met mijn Epson SX235W onder BigSur. Ik heb alle Epson drivers van mijn Mac verwijderd en door middel van de App CleanMyMac X alle restjes verwijderd. Vervolgens de MacBook helemaal uit gezet en weer opgestart.
Een print opdracht gegeven en daar bij een printer toevoegen de Epson weer gevonden. Tijdens dat toevoegen werd de Epson weer geconfigureerd en alles werkt nu weer super.
 
Terug
Bovenaan