Geluidproductie Horizon mediabox is irritant

  • Onderwerp starter Zeewoldenaar
  • Startdatum
Status
Niet open voor verdere reacties.
Z

Zeewoldenaar

Ik heb een uitdaging. Mijn oren zijn kennelijk heel gevoelig, want het geluid dat de Horizon Samsung SMT-G7400 mediabox produceert stoort me behoorlijk. De mediabox produceert op 2 manieren geluid; via de fan en via de harddrive. Met name de harddrive zorgt voor een soort fluitend geluid/geruis. Vooral bij stille passages op TV is het irritant aanwezig. Ook in de standby stand, wat ik raar vind.
Ik heb van UPC al een nieuwe mediabox gehad, maar het geluid is precies hetzelfde.
Ik heb de box al in een la van het TV-meubel gezet inclusief geluidsisolatie; geluid blijft irritant hoorbaar. Dan wordt de box wel wat warmer, dus dat is geen goede oplossing. Ook de fan al even uitwendig geblokkeerd dan blijkt dus de harddrive het irritante geluid te produceren.

Wie weet er raad?
Bestaan er mediaboxen zonder fan en harddrive die de Samsung kunnen vervangen? Of ben je verplicht afhankelijk wat UPC je ter beschikking stelt? Het beeld en de mogelijkheden van de mediabox zijn verder uitstekend, dus ik baal best wel van die storende bijkomende geluidproductie.
 
Je bent afhankelijk van UPC in deze gevallen. Overigens wel vervelend natuurlijk die hinder.
 
Op een meter afstand en met normaal omgevingsgeluid behoor je de box eigenlijk niet te horen. Alleen tijdens het opstarten hoor je de PWM-fan. Ik denk dat jouw box meer geluid produceert dan gebruikelijk. Omruilen is dan een mogelijkheid.
 
Sinds de laatste updates heb ik ook dat de ventilator spontaan opstart en na een paar seconden weer op stil gaat. Het geluid is duidelijk hoorbaar. Dit gebeurt een paar keer per avond. Volgens mij zitdat in de ssoftware omdat ik voor de Update dit niet had. Niet dat ik me daar aan stoor maar het geluid is er wel
 
Ligt niet aan een/de update, maar aan een probleem met de box zelf. Door precies hetzelfde fenomeen hebben wij vorig jaar ook een nieuwe box gekregen. Kwam vanuit het niets. Kijk maar eens goed naar de fan aan de onderkant. Is die schoon?
 
De eerste Horizon mediabox heb ik een paar weken gebruikt. Na UPC gebeld te hebben kreeg ik een nieuwe mediabox, die heb ik nu 2 weken en het geluid is nog steeds hetzelfde.
Het irritante geluid komt van de hard drive, niet van de fan. De fan is simpel te blokkeren door een scherp voorwerp tegen de waaier te houden. Dan stopt die. Dus is het irritante geluid dat dan te horen is de hard drive. Of zit er nog een tweede fan in de mediabox?

Maar ik begrijp van 'hatolex' dat je vast zit aan de Samsung mediabox van UPC. Echt geen andere oplossing :'(?
Dat is dan een dure aanpassing van m'n abonnement. Had ik beter de oude mediabox kunnen houden waar geen draaiende delen in zaten.

Dan maar UPC weer bellen, want de mediabox staat nu uit, ergo het TV-beeld is nu analoog.
 
Werkt de kast waar deze in staat niet als klankkast waardoor het e.e.a. Versterkt wordt?
 
Ter Info
De horizon box bevat 2 fans en 1 harddisk.

horizon.jpg
 
Laatst bewerkt door een moderator:
Hartelijk dank voor de informatie :).
Ik had de lade deels voorzien met geluiddempend (eierdopjes) materiaal. Verbaasde me zeer dat het geluid toch hoorbaar bleef. Maar, wel goed punt. Zal dat dempend materiaal eens anders plaatsen. Resultaat zal ik hier delen.

Dank voor de foto. Had ik zelf kunnen bedenken, achteraf ;). Dus 3 geluidsbronnen. Zal wel nodig zijn want die box wordt aardig warm :(. Volgens mij weer zo'n geval van niet juist ontwerpen.
Mijn vrouw heeft een Toshiba laptop en die hoor je niet, alleen als je je oor vlakbij de laptop houdt.
 
Ik zou overigens onder de pootjes van de Horizon box omkgekeerde flesdoppen zetten of even 2 kleine latjes hout (of iets zacht om eventueel resoneren van de kast waar de box in staat tegen te gaan; zolang het maar alleen onder de poten zit om de box omhoog te krijgen en de fans vrij spel hebben). Dan komt er meer ruimte onder de Horizon en zullen de fans amper meer aanslaan (en wordt de box ook amper warm meer). De pootjes zijn dermate laag gemaakt dat de fans bijna tegen het oppervlakte komen waar de box zelf op staat. Warmte kan niet weg en de fans moet harder werken en maken meer lawaai. Ik heb hetzelfde gedaan omdat de box altijd stond te blazen maar sinds bovenstaande aanpassingen heb ik daar 0,0 meer last van.

Misschien haalt dat een dee van je geluid weg in ieder geval. Maar als je last blijft houden van de HDD zal je met een probleem zitten. Vervangen met een SSD zal UPC/Samsung niet gaan doen denk ik zo ;)
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Terug
Bovenaan