• Let op: Dit is het archief van het Provider Forum. De berichten die je hier ziet zijn gedateerd en er kan niet meer op worden gereageerd.

Geluid Eurosport HD mono.

Status
Niet open voor verdere reacties.

Cineos

Forum Gebruiker
Berichten
31
Sinds kort is het geluid op Eurosport HD mono!!
Dit is verdeeld in: English L en English R en Dutch L.
Heeft iemand een idee waarom dit niet gewoon English stereo en Dutch stereo is??
Dit is wel het geval op Eurosport2 HD.
 
Laatst bewerkt door een moderator:
Er zit een fout in de PMT voor Eurosport HD, in de component_descriptors voor het Engelse geluidsspoor. Daarin zit twee keer dezelfde ISO_639_language_descriptor, die op zich wel goed is (Taal = eng, type=0). Alleen decoders raken in de war, en laten voor dit ene spoor twee opties zien. Jouw decoder denkt blijkbaar dat het aparte links en rechtskanalen zijn, bij mij (Samsung 7140) verschijnt twee keer de optie "English". Als je één van die opties selecteert zijn als je het menu weer oproept beide "English" geluidskanalen tegelijk geselecteerd.

Op zich is het Engelse geluidskanaal wel gewoon in stereo.

Voor het NL geluid is gewoon een enkele ISO_639_language_descriptor opgenomen, dus die gaat wel goed.

eurosporthdfout.png
 
Geluid Eurosport HD mono

Hartelijk dank voor uw uitleg wat betreft de dubbele geluidsporen voor het engelse commentaar!!
Als ik op de Humax kies voor één van de twee opties voor het engelse geluid en daarna weer terug keer naar het audio menu is er één geluidspoor geselecteerd.
De vraag die overblijft is: gaat de fout in de PMT voor Eurosport HD nog opgelost worden zodat mijn decoder weer twee opties toont in het audio-menu nl: English-L-R en Dutch-L-R.
Vriendelijke groet,
Cineos.
 
De vraag die overblijft is: gaat de fout in de PMT voor Eurosport HD nog opgelost worden zodat mijn decoder weer twee opties toont in het audio-menu nl: English-L-R en Dutch-L-R.
Geen idee, maar ik denk dat het in dit geval Ziggo de fout moet/kan oplossen.

Ik heb via dtvmonitor.com gekeken, maar zowel bij Ziggo West, UPC en Caiway zijn de descriptors bij Eurosport HD gewoon goed. Alleen bij Ziggo Oost gaat het mis.
 
Geluid Eurosport HD mono

Probleem is vandaag opgelost door Ziggo!
Er is weer stereo nederlands en stereo engels geluid en wordt nu ook correct in het audio menu weergegeven.
Er kan dus een slotje op!!!
 
Zoals ik in een andere topic heb vermeld, heb ik bovenstaande plaatje en een foto van mijn tv met het audio icoontje van de Humax naar Ziggowebcare getwittert en vriendelijk reactie teruggehad dat het opgelost is.
Ziggo medewerkers lijken dus niet alles te lezen hier, maar via twitter reageren ze in het algemeen wel snel...

Sent from my GT-P5210 using Tapatalk
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Terug
Bovenaan