• Let op: Dit is het archief van het Provider Forum. De berichten die je hier ziet zijn gedateerd en er kan niet meer op worden gereageerd.

Gelazer met FTP...aarghl....HELP!!

Status
Niet open voor verdere reacties.
C

Cellular

Hallo allemaal,

Voordat ik verwijten krijg van; "lees de andere berichten over problemen met ftp" en dergelijke.....heb ik dus gedaan, kwam ik niet veel verder mee, sorry...vandaar...nieuw draadje en expres in de advanced, misschien dat het helpt.

Ik heb dus problemen met het downloaden via een ftp programma, ik gebruik FlashFXP. Ik ben lid van een server waar ik regelmatig (probeer) dingen van te downloaden. Áls ik kan downloaden doe ik dat met een lekkere snelheid, zo rond de 300/400 KB ps. Meestal is dat savonds laat of sochtends vroeg...overdag zit ik zo rond de 150/200, al naar gelang hoeveel gebruikers er op zitten.

Nou wil het geval soms dat als een download klaar is....het programma niet meer verder wil. Stel, ik haal iets binnen van 80 MB, download is klaar, dan wil ik iets anders downloaden ongeacht grootte, de eerste KB's komen binnen maar binnen een paar seconden daalt de downloadsnelheid zeer snel naar 0,0 KB om vervolgens helemaal niks meer binnen te halen. Er is mij gezegd dat ik dan de router (etech rtbr03) moest resetten. Dit heb ik een paar keer braaf gedaan en soms wil het wel eens helpen.....maar meestal dus niet.

Dit is dus erg onhandig als ik bijvoorbeeld aan albumpje wil binnen halen. Eerste nummer is binnen om vervolgens bij het tweede nummer te kappen met downloaden. Weet je hoe vaak ik dan moet resetten om dat album binnen te hebben? Terwijl dat niet eens altijd werkt.

Omgeving is als volgt: Thompson modem ---> Etech Router ---> PC 1 : Windows XP Home SP 1 en eveneens aan de router ---> PC 2 : Windows XP Pro SP 1

Ik gebruik dus de pro versie met het programma FlashFXP.

Nogmaals....het ligt er bij mij niet aan dat ik een te lage snelheid heb o.i.d. Mijn downloads vallen gewoon weg na een vorige download....

HEEFT IEMAND ENIG IDEE?

Alvast bedankt.... ;D Bellen mag ook, savonds na 18:30 uur op 06-10289811
 
misschien ligt het aan flashfxp zelf, of een instelling daarvan, probeer hier eens rond te kijken, en/of hier een vraag te stellen: https://forum.flashfxp.com/
 
Santa-Maria zei:
weet wel zeker dat het aan jou ligt ;)

Lol  ;D euhm....sorry hoor....als ik overbodig commentaar wil, dan vraag ik daar wel om. Ik zit met een probleem, en vraag netjes hulp  :)
 
Drolletje zei:
misschien ligt het aan flashfxp zelf, of een instelling daarvan, probeer hier eens rond te kijken, en/of hier een vraag te stellen: https://forum.flashfxp.com/

Heb ff rondgekeken en kon niet echt concrete antwoorden vinden....ik zoek nog wel verder....maar alle hulp hier is nog steeds zéér gewenst....bedankt!
 
Valt je gehele internet verbinding uit na het binnen halen of alleen de connectie met die ftp server. of terwijl kan je nog wel gewoon internetten?

Als alleen je FTP connectie weg valt. Kun je onder options->preferences op de tab general de settings controleren bij
-"connect time out" 30 a 40 moet goed hiervoor zijn
-"connect retry delay" 60 seconde i
-"connect retry count" moet in ieder geval groter zijn als 0. Als je delay laag is zou ikdeze hoog zetten ergens tussen de 10 en de 50

Op het tab blad "transfers" check of de volgende opties zijn aangevinkt
- Close unused connections during transfer
- stop and resume if no datatranfer in 1 minute
- restore broken transfer and retry broken transfer

in de site manager bij de server die problemen geeft in tab "options"
moet restore broken transfer aan staan.
 
little_peet zei:
Valt je gehele internet verbinding uit na het binnen halen of alleen de connectie met die ftp server. of terwijl kan je nog wel gewoon internetten?

Ik kan gewoon nog internetten.....das geen probleem......dus het is echt alleen de ftp verbinding die wegvalt, maar ik zal vanavond eens kijken naar deze instellingen...wellicht dat het iets uitmaakt? Zal ik direct laten weten...maar alvast bedankt!
 
Inmiddels alle problemen opgelost....ook lekker snelle reactie van mijn kant weer haahah lag dus echt aan die router van Etech....heb nu de Linksys...draait als een trein!

In ieder geval bedankt voor de vele hulp ;D

Cellular
 
Beter laat dan nooit.
Fijn dat je de oplossing meld.  :6
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Terug
Bovenaan