• Let op: Dit is het archief van het Provider Forum. De berichten die je hier ziet zijn gedateerd en er kan niet meer op worden gereageerd.

Gehackte e-mailadressen

Status
Niet open voor verdere reacties.

marcedwin

Forum Gebruiker
Berichten
481
Internet
  1. Ziggo
Digitale TV
  1. Ziggo
Kreeg vandaag deze mail van Ziggo, op een ALIAS. Dus wat moet ik daar nu mee?

Voorkom misbruik van uw e-mailadres

Beste meneer P.........,

Deze zomer berichtten de media over een criminele organisatie die wereldwijd veel e-mailadressen met bijbehorende wachtwoorden heeft verzameld. Het Nationaal Cyber Security Center (NCSC) van het ministerie van Veiligheid en Justitie heeft naar alle Nederlandse providers een lijst verstuurd met de gehackte e-mailadressen. Ook uw e-mailadres staat helaas op deze lijst.

Hoe is dit gebeurd?
Internetcriminelen hebben deze e-mailadressen waarschijnlijk weten te bemachtigen door in te breken in honderdduizenden sites. Dat is niet gebeurd via ziggo.nl of een van onze andere systemen, maar bijvoorbeeld door mee te kijken waar bezoekers inloggegevens in webshops en social media hebben ingevoerd.

Wijzig uw wachtwoord snel
Met deze mail raden wij u aan om zo snel mogelijk het wachtwoord van uw Ziggo Mail aan te passen. Voor hulp gebruikt u het handige stappenplannen e-mail wachtwoord wijzigen.
Het is niet bekend of er werkelijk misbruik is gepleegd met uw e-mailadres. Om de kans hierop zo klein mogelijk te maken, is het slim het wachtwoord van uw Ziggo e-mailaccount(s) te wijzigen.

Algemene veiligheidstips
Wij vinden het heel vervelend voor u dat dit soort dingen gebeurt. Daarom raden wij u aan regelmatig uw wachtwoorden te wijzigen. Dat geldt ook voor andere e-mailaccounts zoals Gmail, Hotmail en Outlook. Het is verstandig om de inloggegevens en het wachtwoord van uw e-mailaccount niet voor meerdere online activiteiten te gebruiken.
We geven u graag wat tips voor een veilig wachtwoord.

Meer informatie
Voor meer informatie over internetveiligheid kunt u terecht op Risico's op internet. Kijk voor meer informatie over NCSC op www.ncsc.nl.

Heeft u een vraag?
Wij staan op www.ziggo.nl/klantenservice dag en nacht voor u klaar. U vindt er handige oplossingen op maat en slimme stappenplannen voor bijvoorbeeld installaties. Heeft u daarna nog een vraag of heeft u liever telefonisch contact? Bel gratis 1200 vanaf uw vaste telefoonaansluiting van Ziggo of 0900 - 1884 (normaal tarief). Bekijk onze openingstijden op www.ziggo.nl/contact.

Met vriendelijke groet,

Erica Blom-Groenink
Directeur Klantenservice
 
Ga ik doen,

Maar is maar bij 3 sites. 2 buitenlandse en de Telegraaf.
 
In elk geval geeft dit weer aan dat je bij elke website aan ander wachtwoord moet gebruiken. Als een website jouw wachtwoord en e-mail adres lekt, dan kunnen ze met die gegevens nergens anders wat mee doen. En bij die besmette site is het kwaad toch al geschied.

Zoveel verschillende wachtwoorden zijn niet te onthouden, dus moet je een wachtwoord manager gebruiken die alles voor jou onthoudt.

En als het toch te lastig is, zorg er in elk geval voor dat je de meest belangrijke wachtwoorden uniek houdt. Dus b.v. je mail account want als die bekend is heeft men direct toegang tot veel andere accounts.
 
Ik zou zeggen niets doen.

Die mail is spam van ziggo. Ik probeer nu al dagen om aan die lijst met websites te komen die ziggo mij behoort te geven volgens de NSCS.

Maar ziggo blijft zeggen dat ze die niet hebben en verder doen ze niets.

Ikzelf geloofde de mail al vanaf dag 1 niet.

Ik heb mails gehad van Runhart Wilmar van het abuseteam via mailadres [email protected].

Dit is natuurlijk even een korte beschrijving. Maar het komt hierop neer dat die mail van ziggo een leugen is. Er zijn helemaal geen wachtwoorden gejat(totdat het tegendeel is bewezen en ik van ziggo de lijst krijg).
 
Ik ben net gebeld door ziggo en dit was een buitengewoon goed inhoudelijk gesprek. Voor mijn klacht die ik gisteren heb ingediend na weer een mail gehad te hebben van het abuseteam. Hij heeft het uitgezocht en ook nog de NCSC benaderd met de vraag of er een lijst is.

Het komt hier op neer dat de lijst niet bestaat en dat het met grote waarschijnlijk geen 1.2 biljoen wachtwoorden zijn buit gemaakt zoals de NCSC zegt.

Mijn mening en bevindingen zal deze medewerker samenvoegen en naar hogerhand brengen om zo voor de toekomst het anders aan te pakken. Bijv. Andere woord keuze.

Ik ben dan ook zeer te spreken over deze medewerker! Top man, zou graag zijn nummer willen voor toekomstige problemen!
 
@Randstad: dat staat toch duidelijk in de mail van ziggo en in de link die er in staat. En als je niet op de link wilt klikken kun je ook zelf naar de website van het Nationaal Cyber Security Centrum (NCSC) gaan voor uitleg.

Dat van die adressen is al zeker een maand bekend. Alleen heeft Nederland blijkbaar nu pas, de beschikking gekregen over alle .nl adressen uit dat bestand.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Terug
Bovenaan