• Let op: Dit is het archief van het Provider Forum. De berichten die je hier ziet zijn gedateerd en er kan niet meer op worden gereageerd.

Geen Wi-Fi meer op iPad na DHCP uitgeschakeld.

  • Onderwerp starter MrWandelfreak
  • Startdatum
Status
Niet open voor verdere reacties.
M

MrWandelfreak

Vandaag ben ik aan de slag gegaan met mijn pc en modem. De ubee modem.
Ik heb DHCP uitgeschakeld en vaste ip adressen toegekend aan mijn laptop en nas-server. Dit werkt ook gewoon. Maar mijn iPhone en iPad komen niet meer op het Wi-Fi netwerk. Heeft dat te maken omdat ik DHCP heb uitgeschakeld. Zoja..welke stappen moet ik ondernemen om weer op het netwerk te komen met mijn iPhone c.q. iPad?

Alvast bedankt voor het mee denken!
 
Gewoon dhcp weer aanzetten en de pc's die je een vast adres wilt geven geef je een adres buiten de uitdeel range van dhcp maar wel in het subnet.
 
Laatst bewerkt door een moderator:
Ik heb DHCP uitgeschakeld en vaste ip adressen toegekend aan mijn laptop en nas-server. Dit werkt ook gewoon. Maar mijn iPhone en iPad komen niet meer op het Wi-Fi netwerk.
Als je voor je laptop en nas-server op het idee komt dat je dan vaste adressen moet toekennen, waarom heb je dat dan niet voor je iPhone en iPad gedaan?

Voor mobiele apparaten zoals laptops is het makkelijker DHCP te gebruiken. Dan werken ze ook vanzelf op vreemde netwerken. Als je de laptop toch een vast IP wilt geven, kun je dat beter via DHCP reserveringen in je router doen. Thuis heb je dan een vast IP en ergens anders krijgt hij van die DHCP server een IP.
 
Opgelost!

Iedereen bedankt voor de tips. Ik heb dhcp weer aangezet, en vaste ip adressen voor laptop, acryan en nas-server gemaakt. Buiten de dhcp range!!
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Terug
Bovenaan