• Let op: Dit is het archief van het Provider Forum. De berichten die je hier ziet zijn gedateerd en er kan niet meer op worden gereageerd.

Geen verbinding! met WRT54G + Motorola modempje

L

laurensxl

ik probeer de linksys WRT54G te installeren via de cd. Gewoon alle stappen gevolgd. Ingesteld als Automatic DHCP, bij host en domain name heb ik niets ingevuld (volgens mij hoeft dat niet). Nu ben ik bij de laatste stap gekomen en dat is het opslaan van de instellingen nu gaat hij dus proberen om verbinding te maken met het internet maar dit wil niet lukken ik krijg een melding dat ik mijn modem mischien moet restarten en dan opnieuw proberen, maar dat werkt ook niet, ik kan wel in de admin van de router komen daar krijg ik alleen geen ip adres (jah 0.0.0.0.). Maar het gekken is als ik de router er tussen uit haal en ik probeeer het internet weer rechtstreeks aan te sluiten op de laptop dan krijg ik een ip adres 169.???.??? (zoiets) pas na een reset van de modem kan ik weer internetten maar zonder router.
ben ik mischien iets vergeten te doen en hoe krijg ik het werkend???
 
Als ik jouw verhaal lees, denk ik dat je vergeet het macadres van de netwerkkaart in je pc in je router te zetten (te clonen).
 
Precies hetzelfde probleem bij mij!!!! Ik heb het MAC adres natuurlijk al gecloned. Maar de Router krijgt i.d.d. GEEN ip adres van de modem???? Wie o wie heeft de oplossing.

mvg,
Michel.
 
Werkt het wel zonder router? En heb je mac adres van de werkende Pc gecloned in de router? Route op dynasmisch adres?

jvY
 
Ik heb 3 linksys wrt54g/s routers en allen in ams/diemen.

router 1)diemen1, sveasoft alchemy 6.0rc1, surfboard modem;
router 2)diemen2, sveasoft santori 3.11, surfboard modem;
router 3)amsterdam1, standaard linksys 1.07 (standaard uitgeleverde 1.09 versie was signaalsterkte volgens linksys 'het' probleem), kleine zwarte.

Op locatie diemen1 heb ik nu sinds vorige week vrijdag af en toe geen internet meer (vandaag 3 x !). Na langere tijd nieuw ip adres. Zelfs wanneer ik 'snel' genoeg mijn router reset krijg ik het zelfde ip adres EN weer internet!!! Lampjes knipperen zoals gebruikelijk en bedaderen van de modem (192.168.100.1) gaat prima. Volgens chello liggen de waarden powerlevel downstream (+) 5 dBmV en power Level upstream 39 dBmV binnen de toleranties. Het lijkt wel of de router stopt met routeren (alleen de wan kant lan blijft prima werken).

Op locatie diemen2 tot nu toe geen probleem. :-D

Op locatie amsterdam1 kreeg ik als eerste het probeem. Reboot van de router is voldoende om weer te kunnen internetten. Bij langere tijd krijg ik een nieuw ip adres van chello toegewezen. Reboot router werkt alles weer. Volgens linksys had te maken kunnen hebben met de signaal sterkte. Gedown-grade naar versie 1.07. Probleem is er nog steeds.

Ik heb geen idee hoe ik het kan verhelpen. Ik ga morgen maar weer eens met chello bellen en met linksys. Ik zal ook mijn log file naar een sveasoft firmware schrijver sturen waar ik al eens eerder contact mee heb gehad.

Is er iemand met vergelijkbaar probleem? Oplossing zou wel leuk zijn ::)
 
Een oplossing heb ik niet, maar er zijn de laatste tijd meer meldingen van precies dezelfde klachten.
Die klachten worden gemeld door gebruikers van diverse merken routers en zelfs door mensen die hun computer rechtstreeks op de modem hebben zitten.

Enkele maanden terug hadden wij hier ook meer meldingen over dit probleem. Het leek later allemaal weer beter te gaan.

Zoals gezegd, geen oplossing, maar het lijkt erop dat het toch iets met chello te maken heeft en niet met een bepaalde router.
 
Terug
Bovenaan