• Let op: Dit is het archief van het Provider Forum. De berichten die je hier ziet zijn gedateerd en er kan niet meer op worden gereageerd.

Geen verbinding met server

Status
Niet open voor verdere reacties.
P

Peter19

Hallo,

Ik heb hier een probleem met mijn server W2K3. In die server zitten 2 netwerkkaarten, 1 voor mijn Internet-verbinding (via een router) en 1 voor mijn LAN-verbinding (gaat naar een switch toe). Het Internet doet het op de server. Maar als ik een computer wil aanmelden op het domein krijg ik een foutmelding dat het domein niet beschikbaar is. Deze gaat via een utp-kabel (straigt) naar een 5-ports (3com) switch toe en vanaf de switch zit er ook een utp-kabel (straight) naar de server toe. Misschien heb ik de verkeerde poorten gebruikt op de switch :-\ ??

Maar het gekke is dat als ik vanaf dezelfde computer me wil computer wil aanmelden op het domein via de router dat het dan wel gaat :-\.

Wie o wie kan me hiermee helpen ??

Tnx en alvast bedankt voor de moeite,

Peter
 
Kijk eens goed naar je switch...
Heb je de kabel niet in een uplink pport van de switch gedaan?
Of heb je de switch nog niet geconfigureerd? En zo ja staan die poorten nog wel aan.
Hoor graag of het daar aan lag.
Succes
 
Standaard staat er op de switch geen uplink poort aan. En hoe zou ik die switch moeten configureren :-[.
 
2e comp direct op de router aansluiten? of snap ik het nu niet helemaal? (ben net naar de kroeg geweest)
 
De computer die op het domein aangemeld moet worden heeft 2 netwerkkabels tot zijn beschikking. 1 voor naar de switch toe en 1 voor naar de router. Dit heb ik gedaan omdat als ik bezig ben met de server en ik iets anders moet doen dan kan ik altijd nog internetten via de router.

Als ik de computer aanmeld op het domein via de router kan dat wel als ik de computer aanmeld op het domein via de switch kan dat niet, dan is het domein niet beschikbaar.
 
Als je denkt dat het aan de switch ligt, haal die er dan even tussenuit en maak een rechtstreekse verbinding met een crosskabel.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Terug
Bovenaan