Geen verbinding met een WL-026

P

pmf

Gisteren eindelijk mijn oude Com 21 vervangen door een nieuwe Motorola modem ! Provisioning doorlopen en low and behold, de snelheid is inderdaad erg goed !

Ik gebruikte echter icm met de com21 een Wireless router van Sitecom (WL-026), waardoor ik ook met met mijn wireless laptop internet op kon; installatie was destijds een kwestie van plug and play....Maar nu...

Ik krijg met geen enkele mogelijkheid een internet verbinding met de router; ik heb de router de MAC gegeven van mijn pc, de modem en de router (en de PC) weer uitgezet, router aan de modem gehangen, na 1 minuut de modem opnieuw aan de stroom gehangen, de router na ongeveer 1 minuut ook weer aangezet en weer na 1 minuut de PC weer aan... Nada ! Niks ! De router geeft continue aan dat hij aan het "reconfiguring" is, terwijl een IP uitblijft.

Wie kan mij verder helpen ?
 
Een paar dingen die je kunt proberen.
- Controleer of het macadres van je pc wel goed in je router is gecloond, of anders een keer handmatig invullen.
- Je router hard resetten zodat alles weer op de fabrieksinstellingen staat en dan opnieuw configureren.
 
Helaas ! Alles opnieuw....en zonder resultaat.

MAC adres gecontroleerd, zelfde volgorde aangehouden als beschreven, maar nog steeds nada !

Zie ik iets over het hoofd ? Ik heb bij het opnieuw configureren van de router de modem uitgezet; Ik heb via de wireless verbinding contact gelegd met de router en heb zo de boel opnieuw ingesteld. Daarna de router van de stroom af en de opstart volgorde modem-> router-> PC (met tussenpauzen) gevolgd...

Krijg nog steeds de "reconfiguring" melding !
 
Oh, de schaamte :-\ .....

Zijn blijkbaar net teveel cijfers en letters om op te nemen..Zo'n MAC adres.

MAC maar eens goed gecontroleerd (ipconfig /all) en deze in de router gecloned. Alles werkt weer perfect, bedankt voor de tip !
 
Fijn dat je probleem is opgelost.
Nog even een tip. Een router configureren via een wireless verbinding geeft soms (vaak?) problemen. Waarom is niet duidelijk, want het moet kunnen.
Instellen en vooral mac clonen gaat meestal beter als de computer via een kabel is aangesloten.
 
Terug
Bovenaan