Geen surround digitale zenders

Status
Niet open voor verdere reacties.

stan.kim

Forum Gebruiker
Berichten
3
We hebben een humax HD ontvanger aangesloten met een surround systeem. Het surround geluid werkt alleen op de HD zenders en niet op de "gewone" digitale zenders zoals MTV en 24 kitchen !! Weet iemand hoe dit komt ??
 

Zapp Brannigan

Forum Gebruiker
Berichten
3.611
Waarschijnlijk omdat deze zenders alleen in stereo uitzenden? Alleen een enkele Duitse zender gebruikt AC3 bij de SD-zenders. Ook hebben lang niet alle HD-zenders AC3, zo heeft FoxLive HD alleen MPEG.
 

Iemand2012

Forum Gebruiker
Berichten
146
De SD-zenders hebben allemaal 2-kanaals geluid (MPEG), op enkele uitzonderingen na. De uitzonderingen zijn enkele Duitse zenders, die wel 6-kanaals Dolby Digital geluid hebben.

De HD-zenders hebben allemaal 6-kanaals Dolby Digital geluid, op enkele uitzonderingen na. Zo is Comedy Central HD wel een HD-zender maar hebben ze 2-kanaals MPEG geluid. En op Eurosport HD kun je kiezen tussen Engels geluid (wat 6-kanaals Dolby Digital is) en Nederlands geluid (wat 2-kanaals MPEG is). En hierboven geeft Zapp Brannigan al aan dat Foxlife HD alleen 2-kanaals MPEG geluid heeft (wat ik niet kan bevestigen daar ik deze zender niet ontvang).

Het is dus volkomen normaal dat je niet op elk kanaal surround geluid hebt. Op een gedeelte van de zenders ontvang je gewoon stereo-geluid.
 
Topicstarter
Topicstarter
S

stan.kim

Forum Gebruiker
Berichten
3
beide bedankt voor jullie reaktie, maar bij de SD zenders komt er helemaal GEEN geluid !! Enig idee hoe dat kan ??
 

Zapp Brannigan

Forum Gebruiker
Berichten
3.611
Het volume van de decoder staat waarschijnlijk op 0. Voor surround werkt de volumeregeling niet, vandaar dat je daar wel geluid hebt.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Bovenaan