• Let op: Dit is het archief van het Provider Forum. De berichten die je hier ziet zijn gedateerd en er kan niet meer op worden gereageerd.

Geen signaal

Status
Niet open voor verdere reacties.

L.Zwaneveld

Forum Gebruiker
Berichten
13
Wie herkend dit probleem?
Als ik een programma opneem op Nederland 1 of 2 en ik kijk naar b.v. SBS 6
om vervolgens tijdens de opname naar Nederland 1 te kijken als de opname nog loopt krijg ik de mededeling "geen signaal controleer de aansluiting enz."
En is de opname niet gelukt door geen signaal.
Vervolgens heb ik geen signaal op Ned. 1 en Ned. 2 op alle andere zenders is wel .
Ik zet de Humax doormiddel van de schakelaar achter op het apparaat uit en na een aantal seconden weer aan , nu heb ik weer beeld op Ned.1 en op Ned. 2
De Humax is rechtstreeks aan gesloten op de hoofdaansluiting in de muur.

Gr. Bert
 
Heb je dit alleen als je tijdens opname naar ned 1 gaat? En niet als de opname eerst afgerond id?
 
Bij opnames terwijl je naar een andere zender kijkt wordt de tweede tuner gebruikt, het lijkt erop dat het signaal hierop wat minder is (dit zou je kunnen controleren op de statuspagina). Sowieso is bij ex-Casema een goed signaal belangrijk voor Nederland 1-2 HD aangezien deze op een vrij hoge (dus veel demping) frequentie zitten.
 
Ik heb inderdaad alleen op Ned. 1 en 2 geen signaal de andere zenders zijn wel te ontvangen.
Ik heb ook even naar de signaaldetectie gekeken en zie dat Tuner 1 een sterkte heeft van 57 % en de kwaliteit hiervan is 100%.
Tuner 2 geeft niets aan 0% op sterkte en kwaliteit.

Gr. Bert
 
Tuner 2 zal pas wat aangeven als er een opname loopt die in een ander transportstream zit dan waar tuner 1 mee bezig is.
 
Ja ik heb dit alleen als ik tijdens de opname naar de zender kijk waar ik een programma van opneem. ( alleen bij Ned. 1 en 2 )
Als de tv uit staat en ik neem een programma op van Ned.1 of Ned. 2 dan gaat het wel goed.

Gr. Bert
 
Tuner 2 geeft niets aan 0% op sterkte en kwaliteit.

Natuurlijk wel testen bij de probleemsituatie, dus kijken naar een andere zender, opname starten op Nederland 1 en dan pas kijken op de statuspagina. Waarschijnlijk is het signaal gewoon net te zwak voor de tweede tuner, in dat geval zou je een versterker kunnen overwegen. (Een nieuwe kabel kan ook helpen. Onlangs hier eentje vervangen, resultaat: +5dB signaal; helaas lag het probleem met de ontvangst bij Ziggo zelf, dus dat hielp uiteindelijk toch niet.)
 
Natuurlijk wel testen bij de probleemsituatie, dus kijken naar een andere zender, opname starten op Nederland 1 en dan pas kijken op de statuspagina. Waarschijnlijk is het signaal gewoon net te zwak voor de tweede tuner, in dat geval zou je een versterker kunnen overwegen. (Een nieuwe kabel kan ook helpen. Onlangs hier eentje vervangen, resultaat: +5dB signaal; helaas lag het probleem met de ontvangst bij Ziggo zelf, dus dat hielp uiteindelijk toch niet.)
@ Zapp Brannigan en Zwaneveld:
Als Zwaneveld op Tuner 1 een signaal van 57% krijgt en hij neemt op Tuner 1 NED1 5 minuten en gelijktijdig op Tuner 2 RTL4 ook 5 minuten opneemt en daarna omgekeerd, dus Tuner 1 RTL4 en Tuner 2 NED1 en hij tijdens de opname kijkt op Menu-Systeem-detectie, zou het verschil procentueel weinig uit mogen maken.
Quantis Humax heeft mij verteld dat beide tuners hetzelfde zijn en ze gewoon aan elkaar zijn gekoppeld.

Dus als de Tuner na deze test echt veel minder signaal geeft, duidt dit op een defect. Raad dan aan de Humax voor reparatie aan Quantis aan te bieden.
Eerder zijn een aantal Tuners vervangen, Quantis doet hier niet moeilijk mee.

Gerard.
 
Heren,

Ik heb vanmorgen het voorstel van Gerard uitgeprobeerd namelijk eerst 5 minuten opnemen op ned.1 en rtl.4 , tijdens de opname gekeken naar signaaldetectie en daar stond tuner 1 signaal op 62 % en kwaliteit op 100 % tuner 2 stond signaal op 72 % en kwaliteit op 60 % na ongeveer 1 minuut begon de kwaliteit te schommelen tussen 40 en 70 % om vervolgens na 2 minuten helemaal te verdwijnen. De opname van ned. 1 was mislukt en die van rtl 4 was goed.
Ik heb dit nog een keer andersom gedaan en tijdens de opname van zender rtl.4 naar ned. 1 gezept en toen had ik geen signaal meer op ned.1
Ik denk dat er iets niet klopt met tuner 2 en zal dan ook contact met de leverancier opnemen want de Humax 5200 is van november 2012

Gr. Bert
 
Heren,

Ik heb vanmorgen het voorstel van Gerard uitgeprobeerd namelijk eerst 5 minuten opnemen op ned.1 en rtl.4 , tijdens de opname gekeken naar signaaldetectie en daar stond tuner 1 signaal op 62 % en kwaliteit op 100 % tuner 2 stond signaal op 72 % en kwaliteit op 60 % na ongeveer 1 minuut begon de kwaliteit te schommelen tussen 40 en 70 % om vervolgens na 2 minuten helemaal te verdwijnen. De opname van ned. 1 was mislukt en die van rtl 4 was goed.
Ik heb dit nog een keer andersom gedaan en tijdens de opname van zender rtl.4 naar ned. 1 gezept en toen had ik geen signaal meer op ned.1
Ik denk dat er iets niet klopt met tuner 2 en zal dan ook contact met de leverancier opnemen want de Humax 5200 is van november 2012

Gr. Bert
Beste Bert,

Dit duidt zeker op een tuner defect, kwaliteit dient altijd 100% te zijn.

Als je dit rechtstreeks via Quantis Humax doet even bellen voor REF.nr.(085-5000401), ben je wel verzendkosten kwijt € 6,95 maar je hebt de Humax meestal binnen 14 dagen gratis verstuurd weer terug.
Wel even briefje erbij wat er mankeert.

Via je leverancier kan ook, maar dit gaat vaak veel langer duren. eerst zijn zij er dan verplicht naar te kijken, dan komt het in een depot, bovendien wordt er niet altijd dagelijks verstuurd, hetzelfde dus met terugsturen.
In doorsnee kan je er dan 6 weken voor uittrekken.

Gerard.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Terug
Bovenaan