• Let op: Dit is het archief van het Provider Forum. De berichten die je hier ziet zijn gedateerd en er kan niet meer op worden gereageerd.

Geen signaal meer na zware onweersklap

Status
Niet open voor verdere reacties.

Mezz2408

Forum Gebruiker
Berichten
22
Vanochtend vroeg tegen 5 uur een enorme klap in Deventer, waardoor het hdmi beeld van zowel tv en cisco 8485 dvb hd pvr op zwart ging. Heb zowel tv als decoder van de stroom afgehaald en opnieuw aangezet, alles start ook gewoon weer op en ik zie op de decoder de zenderaanduidingen staan als ik doorschakel, maar ik krijg geen hdmi beeld meer.

Welke hdmi ingang ik ook kies, ik krijg de melding "geen signaal"

Met een scart kabel heb ik wel alle zenders, maar een veel slechter beeld natuurlijk.

Ik neem de decoder straks mee naar familie om te zien of ie daar wel beeld geeft, maar wat kan er stuk zijn en/of wat kan er anders aan de hand zijn?

Heb wel iets gelezen over een IC connector van de tv die stuk zou kunnen zijn. Mocht dat het geval zijn, is dat te repareren? Of kost dat teveel?

Had totnutoe prachtig beeld en heb ook een andere hdmi kabel gebruikt, maar zonder resultaat, dus het moet wel in de apparatuur zitten.

Alvast bedankt voor de reacties.

Met vriendelijke groet,

Eric (Mezz2408)
 
Eerst uitzoeken welk apparaat defect is, zou ook beide kunnen dus net alleen de decoder testen maar probeer ook een ander apparaat waarvan je weet dat hij werkt op de TV.

Schade door blikseminslag valt meestal onder je inboedelverzekering, neem morgen eens contact met ze op.
 
Bedankt voor de reacties. Heb de decoder aangesloten op een hdmi ingang bij familie, maar hij geeft geen signaal. Ook daar op de scart aansluiting geen probleem.

Thuis de tv via hdmi op de pc aangesloten en gelukkig doet die aansluiting het nog wel.

Het lijkt er dus op dat de aansluiting op de decoder naar de knoppen is. Heb nog wel een oude Humax decoder, maar die is niet interactief en daar zit geen hdmi aansluiting op, dus zal waarschijnlijk wel een nieuwe dvd recorder worden. :censored: :cry:
 
een nieuwe dvd recorder?

Zijn die nog te krijgen dan?!? :mrgreen::mrgreen:
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Terug
Bovenaan