Geen POP3 meer

JohnX

Forum Gebruiker
Berichten
284
Internet
  1. Ziggo
Digitale TV
  1. Ziggo
Ik heb een nieuwe telefoon (Samsung A53) en gebruik het simpele Samsung Email app. Ik kan daar echter alleen met IMAP werken. Ik wil echter de mail op de server laten staan om het op mijn PC binnen te halen. Als ik de POP3-instellingen gebruik werkt het uiteraard niet. Heeft iemand daar een oplossing voor? (andere poort ofzo)?
 
Je moet juist IMAP gebruiken, dan kan je je telefoon en PC gelijktijdig gebruiken. Ze halen onafhankelijk je mail van de server, daarnaast synchroniseren ze met elkaar.
 
IMAP verwijderd geen emailberichten op de emailserver, behalve de door jou bewust verwijderde emails.
Hoewel die afhankelijk van de instellingen nog in de prullenbak bewaard kunnen blijven.

Gebruik je IMAP op alle apparaten maar wil je graag een backup van de emails op je eigen appaat hebben zijn daar mogelijkheden voor.
Sommige mailprogramma's hebben die functie ingebouwd, maar er bestaan ook losse programma's die dat kunnen. Bv KLS Mail Backup is gratis voor particulier gebruik, maar ook Mailstore Home.

 
Ik kan daar echter alleen met IMAP werken.
Je vraag is heel onduidelijk. Wil je nu wel of niet met IMAP werken. Want eerst klaag je dat de telefoon alleen IMAP ondersteunt, en dan som je een wensenlijstje op die juist bij IMAP hoort.
 
Dat vroeg ik mij ook af.
Maar ik herinner me, hoewel het al weer jaren geleden was, nog duidelijk van dat ik nog pop3 had dat het bewaren ook met pop3 mogelijk was. Namelijk bij serverinstellingen ven een vinkje plaatsen bij "op sever laten staan" met naar keuze voor een in te stellen tijd, of tot je het zelf verwijdert. Of bedoel je dat niet?
 
Je moet juist IMAP gebruiken, dan kan je je telefoon en PC gelijktijdig gebruiken. Ze halen onafhankelijk je mail van de server, daarnaast synchroniseren ze met elkaar.
Ik heb nu IMAP ingesteld onder Outlook. En ja, dat werkt ook, hoewel ik altijd liever offline werkte. Kwestie van wennen, denk ik. De offline PST-bestanden heb ik nu ingelezen in een archiefmap, dus ik heb alle e-mails van eerder nog.
 
hoewel ik altijd liever offline werkte
Dat ligt aan de instellingen van het mailprogramma. Op de PC is de default bij IMAP vaak al off-line werken. (Alle mail van de server staat dan ook lokaal). Omdat een smartphone vaak minder opslag heeft, laat die vaak alleen de laatste berichten op de telefoon staan.

Duik de settings in, wat vaak is er veel aan te passen.
 
Terug
Bovenaan