Geen ontvangst van zenders op bepaalde frequentie

Status
Niet open voor verdere reacties.

Tachi

Forum Gebruiker
Berichten
7
Ik heb digitale TV van Ziggo. Ik kwam per toeval tot de ontdekking dat een aantal zenders de melding E48-32 en vervolgens E52-32 geen signaal.

Het blijken dus de zenders te zijn die op 562 MHz zitten: TVE, Best24, E! Entertainment, HBO3 en Private Spice.

Alle overige zenders heb ik gewoon mooi ontvangst met signaalsterkte 61%, signaalkwaliteit 100% en een BER 0. Ook de zenders die niet in mijn pakket zitten.

Ik heb andere kabels geprobeerd maar geen verschil in resultaat. Toen heb ik de aansluitdoos (een Tratec TRAS 141) gecontroleerd. Bleek dat de kabel gewoon los in zat. Die weer vastgezet, maar nog steeds geen verbetering.

Volgens de website van Ziggo is er geen storing. Op dit moment zijn niet alle buren thuis en ze hebben ook niet allemaal digitale TV. Dus ik kan ook niet controleren of het probleem echt aan mij ligt of misschien aan de bekabeling in ons apartementencomplex.
Is dit een klassiek geval van storing door interferentie?
 
De E48-32 storing is een storing buiten je woning. Dit moet bij meerdere mensen in je omgeving zijn. Heb 2 weken geleden deze storing ook gehad maar ook geen tv en telefonie. Storing gemeld en bleek dat er 6 modems in de directe omgeving niet inleesbaar waren door Ziggo. Deze werd wel in een paar uur tijd verholpen. Ook E52 kwam ook op men tv en deze hangt samen aan de E48-32.
 
Het heeft even geduurd, maar even terugkoppelen. De storing bleek veroorzaakt te zijn door een interne (stoor)zender op kanaal 32. Die is voorlopig afgekoppeld.

De monteur liet op het schermpje van zijn meetapparaat zien dat er een piek zat in het frequentiebereik van de digitale zenders.
Je kon ook heel mooi de smalle hogere pieken van de analoge zenders zien naast de afgeplatte brede balken van de digitale zenders.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Terug
Bovenaan