• Let op: Dit is het archief van het Provider Forum. De berichten die je hier ziet zijn gedateerd en er kan niet meer op worden gereageerd.

Geen onbeperkt dataverkeer

  • Onderwerp starter Onderwerp starter ripped
  • Startdatum Startdatum
R

ripped

History
vrijdag, 1 juni 2001, UPC zal voorlopig geen datalimiet invoeren voor haar internetdienst Chello. Dit is de uitkomst van gesprekken met de Consumentenbond en COAX.

History

Chello kan extra dataverkeer harder aanpakken

Dinsdag 4 januari 2005, 12:26 - Chello kan overmatig dataverkeer harder bestraffen door abonnees een duurder abonnement toe te wijzen of een extra rekening te sturen.
Geen reacties Door Wilbert de Vries

In alle stilte heeft UPC de algemene voorwaarden van Chello Starter, Easy en Light aangepast. In de nieuwe voorwaarden verruimt Chello de mogelijkheden om op te treden tegen abonnees die stelselmatig hun datalimiet overschrijden. Zo kan de provider dataverkeer in rekening brengen en klanten op basis van dataverkeer een ander (duurder) abonnement toewijzen.

In de aanvullende algemene voorwaarden staat nu voor de goedkoopste abonnementen een harde datalimiet vermeld. Voor Chello Starter is dit 250 MB per maand en voor Chello Easy 500 MB per maand.
Maatregelen

Afgezien van de geijkte waarschuwing en snelheidsverlaging bij overmatig dataverbruik, behoudt Chello zich nu ook het recht voor op andere wijze op te treden.

"Andere maatregelen die UPC kan nemen zijn onder andere het beperken van het dataverbruik, extra kosten in rekening brengen of de klant indelen in een andere tariefsgroep", zo staat te lezen in artikel 9.4 van de aanvullende voorwaarden.

"Het beperken van de snelheid is een maatregel die tot op heden afdoende is", licht Ronald van der Aart van Chello toe. "UPC heeft geen intentie de genoemde maatregelen op korte termijn te gaan gebruiken."

"De nieuwe voorwaarden gelden alleen voor nieuwe klanten. Voor de huidige klanten veranderen de voorwaarden niet, behalve als zij hun contract in de toekomst willen wijzigen zoals bij het opwaarderen naar een duurder abonnement."

After

COAX in actie tegen datalimiet Chello

Uitgegeven: 21 februari 2005 09:32
Laatst gewijzigd: 21 februari 2005 09:40
AMSTERDAM - De belangenvereniging voor kabelinternetters COAX is een actie begonnen tegen de datalimiet van internetprovider Chello. Volgens de vereniging zijn de snelheden van Chello-producten de laatste anderhalf jaar sterk verhoogd, terwijl de datalimiet van de producten steeds lager wordt.

Mijn verhaal

"UPC zegt officiëel dat er geen limieten zijn, maar in de praktijk zijn er gewoon harde limieten, waar steeds meer gebruikers tegenaan lopen," aldus de vereniging. Als de gebruiker boven de limiet komt, dan wordt de internetsnelheid van de modem naar beneden gesteld.

Het is begonnen vanaf vandaag, bestaat er een FUP?? Ja volgens A.V van wel, aantwoorden zoals ''we kunnen ons houden van de F.U.P, vreemd genoeg is er nu ''onbeperkt dataverkeer. Zoals we hebben kunnen vernemen word er nu fiks gedownload, honderden gigabytes (voor de meeste) grootgebruikers, oplopend tegen de TB
(tera byte). Het volgende tot mijn grote schrik kwam op breedbandwinkel.nl vandaag:
Datalimiet Geen (Fair use policy)
https://www.breedbandwinkel.nl/details/64
Voorheen stond er: onbeperkt dataverkeer
(ik heb mijn bronnen ;))
Zeg me wat je er van vind, komt de F.U.P/A.U.P terug??

Geen datalimiet
UPC Nederland biedt met ingang van 1 maart in Nederland onbeperkt dataverkeer bij Chello Light, Chello Classic en Chello Plus. Dat wil zeggen dat er voor deze producten niet langer datalimieten voor downloaden bestaan", stelt Chello in een verklaring. Ook verdubbelt de kabelinternetaanbieder de datalimieten bij de goedkopere abonnementen Chello Starter en Chello Easy tot respectievelijk 500 MB en 1 GB.

Verdere acties

Daarmee lijkt de provider tegemoet te komen aan de wensen van veel klanten die al geruime tijd klagen over de in hun ogen te strenge datalimieten. De klantenorganisatie COAX startte eerder deze maand een actie tegen de harde datalimieten. Volgens COAX hanteerde Chello een datalimiet van 10 GB voor Chello Light, 40 GB voor Chello Classic en 80 GB voor Chello Plus – cijfers die Chello officieel nooit heeft bevestigd.
 
Re: Nieuwe breedband ''sensatie''

Volgens mij ging het vanaf het moment van de omschakeling in principe om "onbeperkt" tussen aanhalingstekens. De aankondiging boodt al de ruime om extreme 'overlast' tegen te gaan. Als ik het me goed herinner tenminste.

Klaas
 
edit,
het netwerk kan dit niet aan, of ze moeten een inverstering doen.
 
Re: Nieuwe breedband ''sensatie''

Zoals je zelf al schrijft heeft chello zijn AUP (niet FUP) nooit afgeschaft.
Dat er op de site van breedbandwinkel, onbeperkt dataverkeer stond is, was dan ook niet helemaal correct.
Wat er nu staat "Datalimiet  Geen (Fair use policy)" is beter, maar nog steeds niet correct.
Er zou moeten staan: "Datalimiet  Geen (Acceptable Use Policy)".

Chello kon en kan dus tegen grootgebruikers optreden.
Met chello extreem kan men theoretisch 21000  (20000 dl + 1000 ul) kbit dataverkeer per seconde  genereren. Dat is 21000/8*60*60*24*31 = 70,308 TB per maand.
Ik kan mij voorstellen dat dit overlast geeft en chello in zo'n geval gebruik maakt van de AUP.

Zie hieronder het complete officiële Persbericht.

Persbericht UPC 28 februari 2005
Onbeperkt dataverkeer bij chello

Amsterdam, 25 februari 2005 - UPC Nederland biedt met ingang van 1 maart in Nederland onbeperkt dataverkeer bij chello light, chello classic en chello plus. Dat wil zeggen dat er voor deze producten niet langer datalimieten voor downloaden bestaan. Bovendien verdubbelen de harde datalimieten bij de goedkopere abonnementen chello starter en chello easy tot 500 MB en 1 GB. Dit volgt op de recent ingevoerde verhoging van de downloadsnelheden. Onder het motto chello Brederband speelt UPC zo in op de toenemende behoefte van haar klanten aan meer snelheid en capaciteit.

Om de hoge servicegraad en snelheid van het netwerk voor alle gebruikers te kunnen garanderen, behoudt UPC zich wel het recht voor om binnen de grenzen van de algemene voorwaarden maatregelen te nemen tegen klanten die daadwerkelijk overlast voor medegebruikers veroorzaken als die in redelijkheid niet bereid zijn dit gedrag aan te passen. UPC verwacht overigens dat dit slechts incidenteel zal voorkomen, temeer daar de capaciteit van het netwerk recent nog weer verder is uitgebreid.

Algemeen directeur Diederik Karsten van UPC Nederland: "Het is onze strategie om met chello voorop te lopen met de kwaliteit van ons product, met name op het gebied van snelheid en capaciteit. We zien dat bijvoorbeeld het downloaden van films steeds populairder wordt. Daarbij horen geen datalimieten voor chello light, chello classic en chello plus. Zo trachten we steeds aan deze wens van onze klanten tegemoet kunnen komen."

UPC Nederland

UPC Nederland is de toonaangevende aanbieder van televisie, breedband internet en telefoniediensten in Nederland. UPC Nederland bedient 2,3 miljoen televisieklanten, 380.000 breedband internetklanten en 164.000 telefonieklanten (per 30 september 2004). UPC Nederland is een geconsolideerde dochteronderneming van UnitedGlobalCom, Inc. (UGC - NASDAQ; UCOMA).
 
1yawnee.gif

Soms...
1yawnee.gif
 
Eigenlijk was dit al oud nieuws..!!! Tiz nooit weggeweest eigenlijk

en dat dat AUP er is totaal geen problemen mee vind ook wel dat die extreem grootgebruikers mogen terug gezet worden...

en als je redelijk normaal download moet het ook geen probleem zijn
of je hebt geen leven en je klikt alles aan wat download baar is....
 
;) zo is dat, maar zijn er standaard mails tegen extreem grootgebruikers?
 
ripped zei:
;) zo is dat, maar zijn er standaard mails tegen extreem grootgebruikers?

Ja dat geloof ik wel, ze sturen die in 640 x 480.
Lekker extreme grote letters dus. ;D
 
Terug
Bovenaan