Geen IP-nummer...

J

Jerry

Na een week storing werd er eindelijk iets in de wijkverdeler gevonden. Maar daarna nog steeds geen verbinding: alle lampjes branden, maar de netwerkkaart krijgt geen IP-nummer. (Lampje voor connectie knippert, zoals het hoort, maar geen "antwoord"...)

Heeft iemand dit ook meegemaakt? Ik probeer al bijna een week een monteur langs te laten komen... Nu doet zelfs de 1e lijn moeilijk over doorverbinden naar de 2e lijn... Ik ga adsl aanvragen...

Jerry
 
B

burglar

Ik heb namelijk een soort gelijk iets gehad de afgelopen week en heb toen besloten om nt 4.0 te installeren met service pack 6 en internet explorer 5.5 service pack 2
toen ik dit had ge-installeerd bleek ik dus wel weer aan het netwerk te komen,
en kreeg dus gewoon weer een IP maar waar het nou aan ligt ???

maar ja het werkt weer


probeer het maar eens
anders moet je maar gewoon ff contact met me opnemen via mail ofzo

info@burglar.nl

gtx,

en veel success
 
Topicstarter
Topicstarter
J

Jerry

Ik krijg alleen een 169-nummer. Maar een nieuwe harddisk (met daarop een 'verse' Win2K) geeft ook alleen 169-nummers. Ook met een nieuwe of tweede netwerkkaart (dus zowel los van elkaar als tegelijk, zodat ik zeker een andere IRQ kreeg): alleen 169-nummers...

Je gaat toch niet heel Win en dus al je programma's opnieuw installeren alleen voor een IP-nummer?!?!?! Idioot dat niemand weet waar het aan ligt...

Jerry
 

sylvester(rr)

Quality Member
Berichten
9.691
Jerry zei:
Ik krijg alleen een 169-nummer. Maar een nieuwe harddisk (met daarop een 'verse' Win2K) geeft ook alleen 169-nummers. Ook met een nieuwe of tweede netwerkkaart (dus zowel los van elkaar als tegelijk, zodat ik zeker een andere IRQ kreeg): alleen 169-nummers...

Je gaat toch niet heel Win en dus al je programma's opnieuw installeren alleen voor een IP-nummer?!?!?! Idioot dat niemand weet waar het aan ligt...

Jerry
alles wat ik je kan vertellen is dat het probleem bij jou ligt, en niet bij chello!
 
D

DutchBlood

Misscien heb je hier wat aan:
https://ziggoforum.nl/topics/884/;start=0

Zoek anders us op het forum naar 169 ofzow.
 
Laatst bewerkt door een moderator:
T

The Enforcer

Waarom ligt het probleem bij deze persoon ?
Zodra je een 169 ip nummer krijg toegewezen duidt dat er alleen maar op dat je tijdens het opstarten van windows geen netwerkverbinding krijgt. Haal jij je voeding van je kabelmodem maar us los en start dan je pc op ... wedden dat je een 169 ip nummer krijg ?
Ontopic:
Heb je het kabelmodem al gereset ?
Vermoedelijk doordat je met meerdere nic's heb zitten kloten staat je nieuwe nic nog niet geregistreerd in de database van upc ... Dit moet eerst gebeuren in sommige regio's voordat je verbinding weer kan krijgen.
Wat je moet doen dan is de helpdesk opbellen en vragen of ze 'template of refresh' op het modem willen uitvoeren .. vervolgens even kijken wat ie doet.
Wat voor modem heb je btw ?
Voorderest nix gebeurt met je utp kabel ? Wat is je Windows versie ?
 
Q

Quirinius

Ik weet precies wat je mee maakt. Heb zelf ook veel ellende gehad met mijn modem. Daar ligt het probleem ook.

Ik heb na twee dagen internet maar eens besloten om een router er aan vast te hangen, resultaat: 8 dagen geen internet, elke dag moeten bellen, drie keer een afspraak gemaakt met een monteur, twee keer kwam hij niet en uiteindelijk de derde x (vandaag ;D) werkte het wel.

Mijn probleem was het volgende:

Wanneer ik onder Win2k een nieuw IP adres probeer te verkrijgen dan krijg ik de melding dat de DHCP server niet gevonden kan worden.

Modem kon ik wel benaderen, en Chello kon mijn modem ook benaderen. Moet je altijd even vragen wanneer je met die lui van Chello aan het bellen bent.

Oplossing:

Modem was defect, de modem stuurt namelijk het signaal van de modem naar de pc, en andersom. Dat doorsturen werkt niet. Schijnt met een of andere frequentie te maken te hebben die dan "gereset" is volgens de monteur.

Dus als ik jouw was, en ook andere Chello gebruikers, vraag of ze zelf je modem wel kunnen pingen, die modem heeft namelijk een IP adres. Als je het IP adres niet weet dan kan je via het configuratie menu van de modem het IP adres uitlezen. Als dat niet lukt omdat de het IP adres van de modem niet gevonden kan worden moet je er voor zorgen dat je zelf een statisch IP adres krijgt door die zelf in te voeren, moet wel een IP adres in de zelfde IP range zijn als dat van de modem.

Ik hoop dat dit een beetje duidelijk is en dat dit ook DE oplossing is voor jouw peobleem. Stuur me anders maar een mailtje als je nog vragen hebt.
 

Vergelijkbare onderwerpen

Bovenaan