Geen ip meer en reset router noodzakelijk

  • Onderwerp starter j0yrid3r
  • Startdatum
J

j0yrid3r

Situatieschets:
Internet <--> kabelmodem <---> wireless router <--> pc

Omschrijving:
Zoals hierboven aangegeven heb ik dus een wireless router tussen mijn pc en mijn kabelmodem, werkt allemaal perfect maarrrrr. Vaak (soms meerdere keren per dag) heb ik opeens geen verbinding meer. Van buitenaf (dus vanaf het internet) ben ik niet meer te pingen (time out) en vanaf mijn pc (intern) kom ik niet meerhet internet op. Het is dan noodzakelijk mijn router te resetten voordat ik weer verbinding heb met internet.

Nu vraag ik me af waar dit aan kan liggen? doet chello wellicht een scan op routers en wordt er dan bij het ontdekken van een router een soort automatische reset gedaan? Wat ik wel kan zeggen is dat het uiterst irritant is met name indien je via remote control op je pc wil kunnen werken. Ik bedoel onder andere om die reden heb ik gekozen voor internet via de kabel.

Ik hoop dat iemand hier een antwoord op kan geven. Thnx in advance.

j0y
 
heb je al een nieuwe firmwire in de router gezet (ik neem aan dat wireless routers ook een firmwire hebben)? Misschien is het gewoon een bug ofzo.
 
Ik heb de laatste periode dezelfde problemen met mij Linksys router. Heb het vermoeden dat het eerder aan Chello ligt dan aan het wireless zijn, mijn router is namelijk niet wireless.
 
Hoe is het met de temperatuur van de router? Lijkt een beetje op instabiel gedrag en dat kan door een te hoge temperatuur worden veroorzaakt. Dat chello een scan op routers doet lijkt me onwaarschijnlijk want dan zouden hier heel veel topics worden geopend.
 
heb het zelfde probleem ook 2x gehad met een sitecom (niet wireless) router. Probleem lag in een update van de firmware. Zodra er nieuwe firmware is lijkt de router problemen te hebben
 
Wat vaak een oplossing kan zijn is hetvolgende:
-Geef de router een nieuwe firmware.
-Zorg dat de router voldoende koeling heeft.
-Zorg ervoor dat de router een ander mac adres heeft dan in het netwerk gebruikt wordt. Dit kan namelijk veroorzaken dat DHCP requests dubbel door de router naar de modem gaan wat er voor zorgt dat de modem geen enkel ip adres meer geeft nadat de lease verloopt.

ps nadat de router een ander ip adres heeft dan de nic kan je deze aanmelden via prov.upc.nl

succes!
 
Terug
Bovenaan