Geen internettoegang

Status
Niet open voor verdere reacties.
F

Florush

Hallo allemaal,

Ik ziet hier met een heel apart probleem, ik woon in een studentenhuis en op de een of andere manier zijn er steeds 2 computers die geen internettoegang krijgen (7 huisgenoten).
Op de een of andere manier pakt hij alle mobiele telefoons wel en mijn iPad ook.

We hebben eerder nooit last hier mee gehad, maar de laatste 3 dagen is dit het geval. Ik heb al 4 verschillende utp kabels naar onze router laten lopen, maar allemaal zonder succes.

Zelfs wanneer ik de utp kabel rechtstreeks van het modem naar mijn eigen pc trek doet hij het niet. Echter geeft het modem aan dat alles gewoon werkt en de Ziggo klantenservice constateerde hetzelfde.

Wat misschien nog wel aparter is, is dat hij af en toe aangeeft dat hij wel toegang heeft. Het rare is dat Firefox nog internet explorer het doet, maar spotify dan weer wel..

Ik ben inmiddels ten einde raad, na meerdere keren een systeem herstel te hebben gedaan en na 5 keer zowel het modem als de router te hebben gereset.

Iemand enig idee wat het probleem hier kan zijn?
 
hoeveel dhcp adressen staan in je dhcp scope? vaak is dit maar 8. dan is bij 8 apparaten de koek op.
login in in je modem, en dan ( bij de ubee ), geavanceerde instellingen, dhcp, number of CPEs.
 
Hoe log ik precies in op mijn modem? Heb nu een kabel rechtstreeks
 
Heb hem inmiddels er staat number of CPEs 64
 
Komen die computer ook niet meer in je router (menu), of alleen niet op internet ?

Je moet in de niet werkende computer even de ip instellingen bekijken, hebben ze allemaal een ip adres gekregen van de router en ook een dns server ?
Als je bijvoorbeeld dns niet op automatisch hebt staan en de handmatig ingevoerde niet meer werkt kun je ook zoiets krijgen.
 
Ik zie dat alle computers en telefoons een ip hebben, maar wat is precies de dns server?
 
Rare is ook, zojuist deed internet het een minuut of 5 en dan is hij weer weg, maar hij geeft nogsteeds aan dat hij wel toegang heeft.
 
Ik zie dat alle computers en telefoons een ip hebben, maar wat is precies de dns server?

Een dns server zet een naam om naar een ip-adres. Dus als jij naar ziggo-gebruikers.nl gaat weet jouw computer door na te vragen bij de dns server naar welk ip-adres hij verbinding moet maken.

Bij de instellingen van je netwerk kaart van je computer moet zowel het ip adres als dns op automatisch staan.
 
Moet ik dat via de router, of via apparaatbeheer kijken?
 
Moet ik dat via de router, of via apparaatbeheer kijken?

Dat is iets wat ingesteld staat in de computer, dus via configuratiescherm/netwerkcentrum en dan bij eigenschappen van je IPv4.

Meestal is dat ook op te vragen door in het netwerkcentrum (of systeemwerkbalk) rechts te klikken op de netwerkinterface en daar 'status' te kiezen. De DNS server is meestal hetzelfde als het ip-adres van je router. Als je ipv 'status' op eigenschappen klikt en daar dan de eigenschappen van je IPv4 opent kun je kijken of alles op automatisch staat.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Terug
Bovenaan