• Let op: Dit is het archief van het Provider Forum. De berichten die je hier ziet zijn gedateerd en er kan niet meer op worden gereageerd.

geen internet nieuwe pc

Status
Niet open voor verdere reacties.
E

estje

Heb sinds kort bij Aldi de Medion 8083 gekocht. Onboard netwerkkaart. Internet wilde echter niet lukken. Na resetten modem (Com 21) heel even internet en dan hield ie er meer op. Nieuwe netwerkkaarten geprobeerd, zonder succes. Toen oude 3com ethernetkaart (3 jaar geleden bij installatie van chello gehad) in de nieuwe pc gezet en het internet werkt als een speer. Nu weer problemen met oude pc. Nieuwe 3com 905CX-TX-M erin maar geen internet. kaart is goed geínstalleerd. Advies van Chello is Windows 98 opnieuw installeren. Heb weinig vertrouwen. Iemand een beter idee?
 
De COM21 modem werkt alleen samen met door Chello (het MAC adres) bijgeleverde netwerkkaart.
 
Ja, het heeft wat zoekwerk gekost maar daar ben ik net ook achter gekomen. Het maakt dus niet uit wat voor kaart ik ook in mijn oude pc zet, hij zal het noooooit doen. Het enige is om het macadres vrij te geven en je opnieuw bij chello aan te melden. Ik heb net nog even met chello gebeld en de medewerker was het hier ook mee eens. Vreemd toch dat de tig keren hiervoor mij iets heeeeeel anders werd geadviseerd tot aan computer formatteren!!!! Wat een kennis, op die helpdesk..... :'(
 
Je kunt ook je internet delen vanaf je nieuwe PC. als je daarin de 3Com steekt, heb je twee netwerkkaarten en kun je dus delen. Maar daar koop je geen router voor natuurlijk...
 
kun je dit uitleggen?
Ik heb nl. al een router gekocht maar krijg dat ding met geen mogelijkheid aan de gang (ander forum). Die 3com, daar heb ik er inmiddels 2 van en ook nog een onboard netwerkkaart. Dus als je nog andere opties hebt, graag! :'(
 
Je neemt de 3Com die je van chello hebt gekregen, steekt deze in je nieuwe PC.
Je configureerd deze 3Com zoals aangegeven in de brief die je kreeg van Chello (IP nummers en gateway/dns).

Je vraagt de eigenschappen op van de 3Com adaapter, en bij geavanceerd geloof ik zet je "internet delen" aan. Windows configureerd de onboard kaart zelf opniew als 192.168.0.1.

De tweede PC stel je in op "alles automatisch" en je hangt de twee met bijvoorbeeld een hub of kruiskabel aan elkaar. De tweede PC krijgt vanzelf een (willekeurig) 192.168.0.xxx adres van je gedeelde PC bij het opstarten.

voila internet op 2 PC's.
 
Bedankt, ik ga het uitproberen. Nog 1 vraagje
Kan ik dan een utp kabel cat 5e gebruiken? Ene kant in de netwerkkaart onboard en de andere in de netwerkkaart in de oude pc??
 
Dat kan maar dan moet het wel een GEKRUISTE kabel zijn. Een "gewone" UTP kabel gaat niet werken, of er moet een hub tussen.
 
misschien dom maar hoe zie ik dat aan mijn kabel?
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Terug
Bovenaan