Geen internet meer na installatie Router.

X

XufoX

Wie kan mij helpen?

Ik heb gisteren de Planet Internet Broadband Router aangesloten. Ik kan ook met alle computers inloggen op de router en pingen naar alle pc's gaat ook goed. Ik krijg ook een IP adres van Chello. Tevens heb ik het MAC adres gecloned van de geregistreerde PC. Het enige probleem is dat ik op geen van de PC's internet heb. Waar kan dit aan liggen ik heb na mijn idee alles geprobeerd, maar het lukt maar niet, wie kan me helpen?
 
Ik roep maar wat:

Heb je proxy gedefineerd in IE? Uitzetten dan!
Heb je "Network Wizard" opnieuw gedraaid met "PC is niet direct aan Internet gekoppeld maar via een andere computer (=router)"?
Kan je chello's dns-en pingen?
Kan je www.chello.nl pingen of moet je ip gebruiken? Als het alleen met ip werkt dan is er iets mis met de dns configuratie.
Zeke weten dat je pc's / nic's niet geblocked zijn in de router?
 
Ik geen proxy gedefineerd, als ik de router ertussen uithaal doet internet het wel gewoon. Network wizard heb ik ook opnieuw gedraaid, ik heb zelfs windows opnieuw geïnstalleerd op 1 van de computers. Deze heb ik XP en de andere ME. Beide komen wel in de router, maar geen internet. Pingen naar chello of andere sites lukt niet, het ligt dus niet aan de dns. Volgens mij zijn de PC's niet geblocked zou niet weten hoe, heb de router ook al een aantal keren gereset.

Wie kan mij helpen?
 
XufoX zei:
Wie kan mij helpen?

Ik heb gisteren de Planet Internet Broadband Router aangesloten.

Hmmm, zou eens proberen om je PC direct aan te sluiten zonder router en dan via ipconfig/all even alle info op te halen die je dan in beeld hebt. Met name dns (primair en secundair), submask en IP. Ik heb het vermoeden dat je een router hebt die niet lekker met dynamic IP werkt (ADSL werkt ietsje anders dan kabel).

Vul in de router vervolgens bij Static IP-address (ondanks dat iedereen roept dat je Chello via dynamic IP moet configureren) alle gegevens in die je zojuist hebt opgehaald. Uiteraard moet je Macadres nog gewoon gecloond zijn. Het is een surrogaatoplossing, maar met een beetje mazzel heb je nu in ieder geval internet op al je pc's. Het kan zijn dat je op de PC's in je netwerkinstellingen (bij TCP/IP) ook 'automatisch' los moet gooien bij je dns-en en deze moet configureren. 't is even wat gekloot, maar als het werkt zit je voorlopig goed.

Pas als Chello weer eens je IP verandert, stopt je verbinding (even aanpassen weer in de router).

Ga daarna op zoek naar firmware upgrades, etc. etc. Veelal wordt dit soort ellende een keer opgelost. Succes maar weer.
 
de informatie die je van de dhcp van de router krijgt op de verschillende PC's wel ok?
Gateway, dnsserver enz?
Niet stiekem nog een oude Route gedefineerd?
wat is het IP van de router die de router heeft staan op de WAN poort?
Kan het ook nog zijn dat er bepaalde ADSL instellingen staan in de router. Moet je even kijken in de handleiding van planet of je iets speciaals voor hun moest instelllen. en dit dan uit zetten/goed instellen.
 
Terug
Bovenaan