Geen HD meer na ongevraagde update decoder

  • Onderwerp starter ziggo_customer
  • Startdatum
Status
Niet open voor verdere reacties.
Z

ziggo_customer

Geen HD(MI) meer na ongevraagde update decoder

Sinds ruim een jaar maken wij gebruik van de Cisco decoder (geleverd door Ziggo) en een Philips HD televisie. Al die tijd zonder problemen, via de HDMI aansluiting, perfect beeld.

Sinds gisteren hebben we opeens een geel beeld. Vandaag contact met Ziggo gehad. Het blijk dat er een automatische firmware update is geweest wat er nu voor zorgt dat de HDMI aansluiting op onze Philips TV niet meer werkt.

Antwoord: er wordt aan een oplossing gewerkt wat zeker tot einde jaar duurt. Tot die tijd moeten we gedwongen afscheid nemen van HD kwaliteit!

Dit alles door een ongevraagde update. Voor die update heeft alles altijd perfect gewerkt.

TE GEK VOOR WOORDEN zou ik zeggen. Is dit hoe Ziggo met zijn klanten om gaat?

Iemand anders hier ervaring mee?
 
Nog even ter aanvulling op bovenstaande. Tot gisteren heeft alles perfect gewerkt. Ik zou dus zeggen - even de vorige firmware terug zetten en het probleem is opgelost. Volgens Ziggo zou dit echter niet mogelijk zijn.

Ik vind dit echt allemaal te gek voor woorden. Ik vergelijk het met het volgende. Ik breng m'n auto naar de garage voor de reguliere onderhoudsbeurt. Bij ophalen blijkt de auto niet meer te werken. Een paar wijzigingen door de fabrikant aangebracht welke noodzakelijk waren. Dat de auto het nu niet meer doet is echter hun probleem niet.

Dit kan toch niet zomaar!
 
Tja zeer vervelend allemaal voor je! Ik vind dit ook eigenlijk niet kunnen maar je bent een roepende in de woestijn. Deze problemen worden veroorzaakt doordat Ziggo allerlei beveiligingsmaatregelen in het signaal mee zend waar sommige TV's gewoonweg niet mee om kunnen gaan. Ik hoop voor je dat ze snel met een nieuwe firmware komen.
 
Inderdaad onwijs balen, misschien kan een webcare medewerker je van dienst zijn ergens mee. Hoe lang is de garantie al verlopen?
 
Hierover kan je meer dan alleen een klacht kan indienen. Je moet wel bij Ziggo je poot stijf houden, Het probleem is dat Ziggo gaat melden dat ze dit probleem niet ondersteunen.

Ze gooien het op hardware incompatibiliteit, dit kan je tegen gaan en zeggen dat het onredelijk is zonder termijn of duidelijke verwijzing naar dit beleid. Zonder toestemming is er een update gedaan die niet alleen je kijk plezier bederft.

Laat Ziggo ook voor de kosten opdraaien. Hun product werkt niet meer in de hoedanigheid waarvoor het is aangeschaft als je op de hoogte was van deze onzin had je _nooit_ het apparaat gekocht.
 
Laatst bewerkt door een moderator:
Vraag is wel natuurlijk waar de schuld ligt: bij Philips, Ziggo of Cisco.

Opvallend is nml wel dat het vrijwel altijd Philips TVs zijn die dit soort issues hebben met decoders. En dat ook bij bv UPC veel issues met de HDMI compatibiliteit van Philips TVs zijn.

Doet mij vermoeden dat Philips het probleem is. En je dus eigenlijk daar zou moeten zijn met je klacht.
 
In dat geval zou ik zeker ook even contact opnemen bij Philips inderdaad.
 
Dit is voor mij, na het volgen van de vele berichten over dit probleem, één van de redenen geweest om geen Philips TV meer aan te schaffen.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Terug
Bovenaan