• Let op: Dit is het archief van het Provider Forum. De berichten die je hier ziet zijn gedateerd en er kan niet meer op worden gereageerd.

Geen geluid via HDMI

Status
Niet open voor verdere reacties.
M

Moose

Beste lezers,

Sinds vandaag heb ik een Samsung SMT-C7140B. Werkt allemaal prima op één ding na. Ik krijg geen geluid via HDMI.
De setup is als volgt:

Samsung SMT-C7140 -> HDMI kabel -> Marantz NR1501 reciever -> HDMI kabel naar TV.

Zoals gezegd dus geen geluid via de reciever. Als ik in het menu van de SMT C7140 de optie "Digitale Volume Regeling" op "AAN" zet heb ik wel geluid via HDMI maar dit is gedownmixed naar stereo.

Hier en daar op dit forum wel soortgelijke issues gelezen maar nergens een oplossing of oplossingsrichting. Wie kan mij helpen?
 
Ik heb ook wel dergelijke issues gehad (met andere apparatuur):

Ik ben er achter gekomen dat de volgorde van aanzetten belang heeft. Eerst de receiver dan de TV en tot slot de decoder.

Mocht dat niet helpen dan kun je er ook voor kiezen om de decoder met de TV te verbinden (met de hdmi kabel). En voor het geluid een optische kabel gebruiken van de decoder naar de receiver.

pvd
 
Bedankt voor je reactie pvd.

Inderdaad is de volgorde van opstarten ook een issue. Eerst de reciever op de juiste ingang en dan de Samsung aan. Doe je het niet zo dan geeft hij een egaal paars beeld. Geluidsprobleem blijft echter bestaan en zit dus elders. Het gekke is dat radiokanalen wel geluid doorgeven in de beschreven opstelling.

Ik denk dat ik inderdaad de decoder maar via HDMI met de TV ga verbinden en via een optische kabel met de reciever. Wel jammer dat ik dan toch twee kabels naar de TV heb lopen maar het is niet anders.
De decoder heb ik eigenlijk alleen voor de PVR functie. In de TV zelf zit ook een decoder. Er zullen dus alleen opnames mee worden bekeken. Alhoewel de timeshift functie ook wel aardig is natuurlijk.

Mochten er toch nog andere oplossingen zijn dan hoor ik het nog steeds graag natuurlijk.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Terug
Bovenaan