• Let op: Dit is het archief van het Provider Forum. De berichten die je hier ziet zijn gedateerd en er kan niet meer op worden gereageerd.

Geen geluid bij afspelen vanaf 5200c naar 5100

Status
Niet open voor verdere reacties.

WimAbbenhuis

Forum Gebruiker
Berichten
38
Ik heb in de woonkamer een 5200c staan, in de slaapkamer een 5100. Als ik via het netwerk een opname van de 5200c op de 5100 wil afspelen werkt dat wel, maar zonder geluid. Pauzeer ik het afspelen een aantal seconden, dan heb ik wel geluid als ik het afspelen weer start, maar hooguit 10 of 15 seconden. Daarna is het weer stil.
Iemand een suggestie?
 
Ik heb in de woonkamer een 5200c staan, in de slaapkamer een 5100. Als ik via het netwerk een opname van de 5200c op de 5100 wil afspelen werkt dat wel, maar zonder geluid. Pauzeer ik het afspelen een aantal seconden, dan heb ik wel geluid als ik het afspelen weer start, maar hooguit 10 of 15 seconden. Daarna is het weer stil.
Iemand een suggestie?
Kijk eerst of je op beide Humaxen dus de 5100 en de 5200 wel de laatste Firmware V1.00.42 hebt staan.

Dan Menu-Instellingen-Installatie-Fabrieksinstellingen op je 5100 raadplegen, dit zorgt voor een harde reset en lost waarschijnlijk het probleem op.
Na de instellingen moet je je eigen instellingen altijd opnieuw instellen, b.v. resolutie, volume (altijd 20 max), beeld, fav. e.d. vergeet dit niet.
Zet in ieder geval Energiebesparing beide op UIT, de Humax start sneller op en dit voorkomt vaak een hoop andere problemen.

Gerard.
 
beiden hebben de nieuwste firmware; de rest naar fabrieksinstellingen heeft het probleem helaas niet opgelost.
 
beiden hebben de nieuwste firmware; de rest naar fabrieksinstellingen heeft het probleem helaas niet opgelost.
Voor de zekerheid ook de Fabrieksinstellingen reset op de Humax 5200 ook uitvoeren, misschien wordt de verzending van het geluid geblokkeerd.
Zet in ieder geval de Energiebesparingen beide op UIT van zowel de 5100 als de 5200. De Humax start sneller op en voorkomt vaak een hoop andere problemen.

Controleer of het volume van beide Humaxen op 20 staat, regel het een paar keer van 0 naar 20.
Ook de Netwerkinstellingen van beide Humaxen opnieuw instellen, zelfs al wordt er aangegeven dat Netwerk is verbonden (dit is vaak schijn), het liefst beide Humaxen bedraad LAN Utp, dus geen dongle.

Lukt het dan nog niet, hang dan een externe HDD voorkeur (of USB stick van 32 GB maar liever niet want de werking lukt niet altijd) aan de achter USB ingang van de 5200 en formatteer deze met de Humax naar EXT3.
Copieer hierna een bestand (film) van je 5200 naar naar de externe schijf/stick.
Sluit de schijf op de achter USB ingang van de Humax 5100 aan en probeer of je vanaf de 5200 de 5100 kunt benaderen en je film afspelen.
Natuurlijk moeten wel altijd beide Humaxen aan staan, dus niet in standby.

Wanneer je tijdelijk een Humax 5200 of 5400 van iemand kunt lenen, dan wordt waarschijnlijk gemakkelijker duidelijk bij welke decoder de fout zit.
Of neem je PVR's mee naar de winkel en probeer het daar uit met een medewerker.
Wel kijken of op die Humax ook de laatste Firmware V1.00.42 opstaat, fabrieksinstellingen toepassen, Netwerk instellingen etc. als boven en zie mijn vorig bericht.
Laat even weten hoe e.a. is verlopen en wat je mogelijkheden waren.

Gerard.
 
Dank voor je uitgebreide reactie.
Na 2 keer fabrieksinstellingen te hebben gedaan en de wifi nog een keer ingesteld en opnieuw opgestart blijft het geluid nu aan.
(Overigens: het was niet zo dat ik helemaal geen geluid had, want pauzeer ik het afspelen een aantal seconden, dan heb ik wel geluid als ik het afspelen weer start)

Maar goed. Het schijnt nu te werken.
Wel nog een vraag over de softwareversie: in mijn 5100 staat nu softwareversie ZZCIR 1.01.02. Datum is 05-09-2012.
Software bijwerken is grijs; toch is dit niet het versienummer dat jij aangeeft.
 
Fijn dat het geluid weer goed door komt, meestal treed er intern in de Humax een blokkade na een firmware update op waardoor het apparaat niet voor de volle 100% functioneert.
Door Fabrieksinstellingen te raadplegen wordt meestal dan e.a. opgelost, wat ook weer het geval bij jou blijkt.

De Firmware update van de Humax 5100 is id. V1.01.02 zoals jij aangeeft, deze decoder heeft geen interne HDD waardoor het misschien niet nodig was een nieuwe firmware update gelijktijdig met de 5200 te geven.
Navraag bij de Humax Helpdesk gaf mij hetzelfde antwoord en er is voorlopig geen update te verwachten.

Toch blijf ik e.a. vreemd vinden omdat de Firmware Update van de 5200 betrekking had over het goed kunnen in- en uit-schakelen van ITV2, iets wat niets heeft te maken met een HDD.
Schakelt ITV2 op je 5100 net zo vloeiend als op de 5200.

In je schrijven merk ik op dat één of beide van de Humaxen het Netwerk verbind via WIFI, bij een film streamen levert dit bij de meeste TS problemen op, lees andere topics hierover.
De stream snelheid is bedraad met LAN Utp een 1/4 tot 1/3 sneller, dus voor vloeiende beelden transport aan te raden, maar aan jou de keus.

Gerard.
 
De ITV werkt op allebei even goed, geen problemen daar.
De 5100 staat op de slaapkamer; een kabel trekken zou een megaklus worden dus gekozen voor wifi. Beeld en geluid zijn prima; de Humax geeft aan dat hij verbonden is met 65 Mb/s, dus dat lijkt prima.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Terug
Bovenaan