• Let op: Dit is het archief van het Provider Forum. De berichten die je hier ziet zijn gedateerd en er kan niet meer op worden gereageerd.

Geen geluid als ik via usb afspeel

Status
Niet open voor verdere reacties.
B

bartel

Ik heb een gedownloade tv-serie op een usb-stick gezet (FAT) in avi (xvid) en ik krijg wel beeld maar géén geluid als ik hem afspeel. Ik heb hem daarna gekopieerd naar de harde schijf maar ook dan géén geluid. Ten einde raad heb ik de serie via de FTP op de harde schijf van de 5200 gezet maar nee ook dan weer géén geluid! Ik heb het met 3 verschillende usb-sticks geprobeerd overigens.

Mijn 5200 is niet aangesloten op een versterker alleen maar via de TV en ik gebruik een HDMI kabel.
De serie heeft overigens wel gewoon geluid als ik hem via de pc afspeel.

Ik heb dit forum al zitten doorspitten en verder op internet gezocht maar kan nergens een oplossing vinden, dus ik hoop dat iemand van jullie mij kan helpen?

Alvast bedankt!
 
Blijkbaar ondersteunt de 5200c het audioformaat in je avi's niet. Misschien kun je het omzetten in iets anders? De handleiding is niet erg expliciet in wat er wel wordt ondersteund...
 
Ik heb een gedownloade tv-serie op een usb-stick gezet (FAT) in avi (xvid) en ik krijg wel beeld maar géén geluid als ik hem afspeel. Ik heb hem daarna gekopieerd naar de harde schijf maar ook dan géén geluid. Ten einde raad heb ik de serie via de FTP op de harde schijf van de 5200 gezet maar nee ook dan weer géén geluid! Ik heb het met 3 verschillende usb-sticks geprobeerd overigens.

Mijn 5200 is niet aangesloten op een versterker alleen maar via de TV en ik gebruik een HDMI kabel.
De serie heeft overigens wel gewoon geluid als ik hem via de pc afspeel.

Ik heb dit forum al zitten doorspitten en verder op internet gezocht maar kan nergens een oplossing vinden, dus ik hoop dat iemand van jullie mij kan helpen?

Alvast bedankt!
Ik heb een .avi container met daarin een xvid video codec en een mp3 audio codec die door de Humax met geluid wordt afgespeeld.
En ook na een snelle conversie van mp3 naar mp2 : ffmpeg -i xmp3.avi -vcodec copy -acodec mp2 xmp2.avi
Hierbij blijft de video gelijk.
Maar na conversie naar ac3 is er geen geluid : -acodec ac3

Met ffprobe x.avi kun je zien welke codecs gebruikt worden (of met ffmpeg -i x.avi).
En ook met 'mediainfo' van https://mediainfo.sourceforge.net
 
Ik heb een .avi container met daarin een xvid video codec en een mp3 audio codec die door de Humax met geluid wordt afgespeeld.
En ook na een snelle conversie van mp3 naar mp2 : ffmpeg -i xmp3.avi -vcodec copy -acodec mp2 xmp2.avi
Hierbij blijft de video gelijk.
Maar na conversie naar ac3 is er geen geluid : -acodec ac3

Met ffprobe x.avi kun je zien welke codecs gebruikt worden (of met ffmpeg -i x.avi).
En ook met 'mediainfo' van https://mediainfo.sourceforge.net

Eh...dit is echt abracadabra voor mij! maar ik ga zo'n progje downloaden en dan kijken wat er voor codes gebruikt wordt, als ik het tenminste kan ontcijferen.
Je zegt dus dat als het een ac3 codec is er geen geluid bij zit?
 
Specificaties:
https://www.broadcom.com/products/IPTV/IPTV-Solutions/BCM7405
https://www.myhumax.info/gebruiksaanwijzingen_specs/specs_5200c.pdf

In de handleiding staat op pagina 39 bij 'Ondersteunde functies volgens het USB-bestandssysteem':
FAT: lezen, kopiëren (digitale tv/radio, MP3, JPEG, XviD)

Bij Ziggo heeft digitale tv als audio codec mp2 (MPEG 1 layer 2) of ac3 (Dolby Digital).
En als video codec mpeg-2 of mpeg-4 AVC.

Dus ac3 audio is zeker mogelijk, maar misschien niet in alle gevallen.
 
Ok ik heb inmiddels een film afgespeeld in avi formaat en hij doet het met geluid met ac3 codec en heel apart is dat als ik hem kopieer naar de harde schijf en vandaar uit wil kijken hij zegt dat het bestandsformaat niet wordt ondersteund, doe ik het vanuit de usb doet hij het wel!

Het blijft dus gewoon gokken lijkt het wel zit niet echt een logica in, toch bedankt voor jullie hulp, ik ben gelijk wat wijzer geworden over codecs :wink:
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Terug
Bovenaan