Geen draadloos internet met Windows, wel met Linux en telefoons.

alle_meije

Forum Gebruiker
Berichten
1
Internet
  1. Ziggo
Digitale TV
  1. Ziggo
Ik heb een merkwaardig probleem: Als ik met mijn laptop op het draadloze netwerk van mijn Ziggo-router ga (een gewone tc7210) lukt dat wel in Linux maar niet in Windows. De verbinding met de modem is er wel, ik kan ook op de pagina's met instellingen komen, maar bij websites als nos.nl gaat het fout.

Vaak gaat het als ik mijn 2.4 GHz of 5GHz netwerk kies (die hebben verschillende namen) schijnbaar goed -- er verschijnt een 'verbonden' icoontje -- maar na een tijdje komt het gele tekentje erbij: geen internettoegang. Ook voor het tekentje zichtbaar is kan ik overigens op geen enkele website komen.

Ik had wat instellingen veranderd (in eerdere posts stond iets over 'instellen als gateway' maar dat kon ik niet vinden) maar dat heeft tot nu toe nog tot niets geleid. Bovendien: in Linux en met andere apparaten (android telefoons) werkt alles prima, dus ik wil geen onnodige veranderingen maken.

Het is dus waarschijnlijk een instelling in Windows (7) die anders moet. Heeft iemand enig idee welke dit zou kunnen zijn? Ik verwacht niet de eerste te zijn met dit probleem...
 
Onder netwerkverbindingen de Wi-Fi verbinding met je thuisnetwerk verwijderen. Windows afsluiten en weer starten, nieuwe netwerkverbinding aanmaken.

Blijven de problemen dan het stuurprogramma voor Wi-Fi verwijderen. Windows uit, weer aan en nu word het stuurprogramma opnieuw geïnstalleerd en hopelijk ben je dan van het probleem af.

Probleem oplossen via command prompt:
Klik de start knop en ga naar de command prompt (Start > Alle programma's > Accessories > Command prompt.
Zorg ervoor dat u met uw rechtermuis knop op de command prompt applicatie klikt en selecteer 'Als administrator uitvoeren'
Type in: ipconfig/flushdns

Meer ipconfig commando's
:
ipconfig/flushdns - leegt de DNS cache
ipconfig /all - toont de gegevens van de netwerkkaart(en)
ipconfig /release - verbreekt de verbinding en verwijderd tijdelijke gegevens
ipconfig /renew - vernieuwd de verbinding
 
Andere mogelijke oplossingen:

1. Kies een andere dns, bv 8.8.8.8 en 8.8.4.4. en zorg ervoor dat ip configuratie op automatisch staat.
2. Wanneer je wil switchen van Linux naar Windows, sluit dan eerst je computer af i.p.v. te rebooten.
3. Met een geldige windows 7 licentie kan je nog steeds upgraden naar Windows 10.

 
Laatst bewerkt:
Als je de laptop alleen thuis gebruikt kun je ook nog als gateway het (interne) IP-adres van de TC-7210 invullen.

Uiteraard, net zoals bij de oplossing van Dynabite, bij de eigenschappen van de wifi adapter en dan wel het IP V4 protocol.
Uit mijn hoofd (ik heb vanmiddag toevallig een Windows laptop bij een klant onder ogen gehad):netwerkcentrum> wifi adapter>eigenschappen>geavanceerd>dubbelklik op het IP V4 protocol.
 
Terug
Bovenaan