Geen draadloos internet - dns server reageert niet

Status
Niet open voor verdere reacties.
M

Marloes79

Sinds een paar weken (zijn in de tussentijd op vakantie geweest) hebben we geen draadloos internet meer. Foutmelding geeft aan "DNS server reageert niet, uw computer probeert een DNS-server te gebruiken die onjuist is of niet bestaat". Nu heb ik al wat zitten zoeken op internet, maar voorgestelde aanpassingen zoals dns server van google gebruiken levert niets op.
Zowel ip-adres als dns-serveradres worden automatisch toegewezen.

Wanneer ik een kabel gebruik, heb ik wel internet. Heeft iemand enig idee hoe ik weer draadloos internet kan krijgen? Graag goed uitleggen, want ik heb er geen verstand van.
Bedankt!
 
O ja, met andere apparaten kunnen we wel draadloos internetten
 
Ligt dus niet aan uw internet thuis, maar aan uw laptop. Op vakantie ook mee ge-internet op vreemde plekken? waarschijnlijk is er ergens een instelling achtergebleven of misschien een virus opgelopen.
Ik zou eerst het huidige netwerk op uw laptop verwijderen en dan opnieuw verbinding maken. Welk besturingssysteem heeft u?
 
Nee, laptop is thuis gebleven.
We hebben windows 7
 
Heb je misschien de laptop steeds in slaapmode ipv echt af te sluiten ?
Soms is het nodig bij dit soort vage problemen de computer echt helemaal opnieuw op te starten en dus daarvoor af te sluiten en uit te zetten.

Eventueel als dat niet helpt het draadloze netwerk toegangspunt van je windows 7 computer (je Ziggo-wifi toegangspunt naam) verwijderen. Daarna opnieuw draadloze toegangspunten laten zoeken je eigen routernaam opzoeken en daar weer inloggen. Daarna zou alles weer moeten werken.
 
Draadloos en bedraad hebben vaak ieder een eigen IP en dhcp instelling. Het lijkt erop of iets je dns voor de draadloze kaart aangepast heeft. weet je zeker dat je met de draadloze instellingen bezig geweest bent en niet de bedrade?

Eerst computer eens volledig uit zetten zoals Cees aangeeft. Als dat alles niet helpt, kijk nog eens naar de draadloze netwerk instellingen.
 
Ik heb de computer al een paar keer helemaal uitgezet en opnieuw opgestart. Dit heeft helaas niet geholpen.
Hoe doe ik dat, de boel verwijderen en opnieuw laten zoeken? Ik heb nu bij het beheer van draadloze netwerkverbinding de verbinding verwijderd en opnieuw toegevoegd. Dan hoef ik m echter nergens op te zoeken, dus ik twijfel of dit is wat jullie bedoelen. Het werkt ook niet.
Ja, ik heb voorheen altijd draadloos op internet gekund, want we hebben de kabel er niet standaard in.
 
Kan het misschien zijn dat een Windows Update een bepaalde driver voor de netwerkkaart heeft geïnstalleerd? Misschien de driver van de netwerkkaart opnieuw installeren?
 
En hoe doe ik dat? Sorry, ik heb er niet zoveel verstand van
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Terug
Bovenaan