• Let op: Dit is het archief van het Provider Forum. De berichten die je hier ziet zijn gedateerd en er kan niet meer op worden gereageerd.

Geen bron omschakeling bij hdmi-verbinding met tv

Status
Niet open voor verdere reacties.
A

Arjen63

Een videorecorder met Dvd-player heb ik met een scart kabel verbonden met de Humax 5200C. En de Humax heb met een hdmi-kabel verbonden met de tv. Echter met "source/bron" bediening op de remote kan ik op tv niet het beeld van de video recorder krijgen. De tv blijft gewoon op de tv zender staan.
Echter nu blijkt bij een parallelle scart kabel verbinding Humax-Tv, de bronomschakeling wel werkt. In feite heb ik nu twee verbindingen met de tv, de hdmi-verbinding en extra de scart kabel met de tv.
Weet iemand raad, want een extra dikke zwarte scart kabel naar de tv is naar mijn idee iets teveel van het goede.

Arjen
 
Jij verwacht dat de humax het ingaande videoscart signaal opwaardeert naar een hdmisignaal.
Dat doet hij dus niet.

Wel scart-in naar scart-uit zonder zich er mee te bemoeien.
 
Je kunt de Scartkabel en de andere kabels die op de TV aangesloten zitten gewoon opbomen met tyrips (plastic trekbandjes) doe dit wel zodat er geen spanningsdruk op de kabel of contactstekers komt (ontlasten).
Meestal is er één of meerdere punten waar de boom aan de TV vast gebundeld kan worden.

De Scartkabel moet idd. op de TV zitten. Wil je een opname van de Humax naar je DVD recorder opnemen, zodat je die eventueel kan bewerken, dan moet de uitgaande scartkabel van de Humax naar ingaande contact van de DVD rec. worden aangesloten.

Gerard.
 
Laatst bewerkt door een moderator:
Status
Niet open voor verdere reacties.
Terug
Bovenaan