Geen 5 GHz optie bij 802.11 Band Ubee modem

Status
Niet open voor verdere reacties.
Ik heb geen Wifispots geïnstalleerd... (niet zelf gedaan iig). Kan ik ergens zien of dat is ingesteld en eventueel uitzetten?

Edit: Ik zie nu dat je dat kunt uitzetten onder Mijn Ziggo.
 
Dit is een van de mooie "extra's" van ziggo. een gratis wifi snelheid downgrade :?

maar, 5Ghz is gewoon te activeren met wat gepriegel met Firefox en Firebug.
Als je ooit eens html hebt gezien kun je hier mee aan de slag

Bij mij staat het gewoon terug op 5Ghz . Het enige voor/nadeel is dat de "ziggo" ssid ook op 5Ghz werkt.

Dit moet geen probleem zijn omdat veel apparaten hier gewoon mee werken.

Ik vind het een schuine actie van ziggo, hoe verkoop je dat met het premium abbo, als je de volledige 150Mbit wil gebruiken heb je voor wireless toch echt de 5Ghz band nodig....

Ziggo hoe gaan jullie dit verlies in wifi snelheid compenseren???
Het van 300Mbit naar 54 Mbit (of in reele waardes > 10 MByte/s naar 2,5Mbyte/s
 
802.11n werkt ook op de 2.4GHz band, ook met de ubee. afhankelijk van het aantal antennes in de router en de ontvanger kan dat zelfs oplopen tot 432Mbits/s. op m'n werk heb ik een accesspoint draaien op 216Mbs op 2.4GHz en 450Mbs op 5Ghz
of je dit gaat halen in de drukke 2.4Ghz band is weer een andere zaak. maar als 5GHz populairder gaat worden, dreigt dat zelfde risico natuurlijk ook daar.
ik ben wel met je eens dat het een rare move is van ziggo. in de geavanceerde handleiding staat de keuze nog gewoon beschreven.
 
Ziggo account aangemaakt, inloggegevens per post ontvangen en Wifi spots uitgeschakeld. We zijn nu enkele dagen verder en ik heb nog steeds niet de 5 GHz optie.

Zoveel moeite en nog steeds geen resultaat. Ik wordt er een beetje moe van. Ik wil mijn 5 Ghz optie terug Ziggo!
 
Bij dit wifi modem is het óf 5 Ghz óf 2.4 Ghz, je hebt het wifispot gebeuren dan wel uitgezet, maar de 2.4 Ghz band die hierdoor geactiveerd is waarschijnlijk nog niet,
dit moet vermoedelijk ook handmatig, dit kan in de router zelf. Als dit uitstaat kun je volgens mij de 5 Ghz band in de router weer activeren.
 
je moet via mijn ziggo wifi spots uitschakelen, daarna modem resetten, daarna modem instellen op 5GHz, daarna via mijn ziggo wifispots weer aanzetten en modem weer resetten. weer terug naar 2,4GHz gaat op dezelfde manier. dit geldt niet voor het Ubee evw321b modem deze gaat op zowel 2,4 als 5 GHz gelijktijdig.
 
Ik heb bovenstaande ook al geprobeerd. WifiSpots op Mijn Ziggo staat op uit (al een aantal dagen), maar als ik via http://192.168.178.1 inlog en onder het tabblad 'Ziggo Hotspots' kijk dan staat daar 'hotspot staat: Enabled'.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Terug
Bovenaan