• Let op: Dit is het archief van het Provider Forum. De berichten die je hier ziet zijn gedateerd en er kan niet meer op worden gereageerd.

gedeelde internet download restrictie

  • Onderwerp starter studentstava
  • Startdatum
S

studentstava

ik heb een chello light en gebruik een llinksys wrt54g v5. met behulp van wifi deel ik het met 4 mensen(ook de abonnoment kosten) maar sommige van ons zijn diehard downloaders. nou vind ik dat niet altijd erg maar vind het niet even eerlijk als iedereen hetzelfde betaald en niet hetzelfde krijgt door dat ander de netwerk meer belasten door voortdurend te dowloaden.

de vraag is is het mogelijk om een download restrictie op te leggen?
 
Als jullie alles delen heeft toch iedereen even veel recht erop. Ook al download jij minder en hun veel meer.
Het enigste wat je kan doen is het aan hun te verzoeken dat ze niet zo moeten downloaden.
Neem dan een wat sneller abbonement! Of neem dan een eigen abbo!
 
In de router kun je geen hoeveelheid download beperkingen instellen.
Als je er een router-PC tussenstopt misschien wel, omdat je dan in de PC zelf een programma kan laten draaien die de beperking opsteld. Maar het blijft heel erg fraude gevoelig, zeker in een studentenhuis.

Een eigen abo zou echt het beste zijn, maar volgens mij kun je maar één abo per huisadres bestellen.
 
Een extrime abo kost je 59 euro dat gedeeld door 4 is 14,95 per persoon dan heb je 20(nu 25) Mbit en kan iedereen zoveel doen als ie wil. Lijkt me een eerlijke deal.......zo doe ik dat hier ook met 4 huishoudens en iedere woning hier heeft een eigen swich en de hooft-router(ook een wrt54g kan prima extrime hebben) staat bij mij iedereen kan downloaden en gamen wat ie wil zonder een ander in de weg te zitten.
 
heel kort gezegd is het niet mogelijk een download limiet in te stellen op je WRT54G
Tevens heeft het ook geen zin om een ander abbo te nemen omdat die die hard downloaders gewoon doorgaan met een nog hogere download snelheid. Het enige is dat je het kan zeggen dat ze niet zoveel het netwerk moeten belasten en anders moeten ze maar een eigen abbo aanschaffen. Eventueel kun je ook een server neerzetten die het internet gedeelte regeld
 
Euhm, met QOS packet planner kun je wel snelheden regelen en bepaalde protocollen voorang geven. Weet eigenlijk niet of dat standaard in de Linksys firmware zit. Het zit iig wel in de ddwrt firmware https://www.dd-wrt.com.
 
DumphluM zei:
Euhm, met QOS packet planner kun je wel snelheden regelen en bepaalde protocollen voorang geven. Weet eigenlijk niet of dat standaard in de Linksys firmware zit. Het zit iig wel in de ddwrt firmware https://www.dd-wrt.com.

Klopt inderdaad. Volgens mij is QOS een standaard optie in de Linksys van dit type.
Uiteraard dien jij dan wel de enige te zijn die het wachtwoord weet maar dat zul je wel begrijpen omdat je eerder gevraagde optie dat eigenlijk ook zou vereisen.

Met QOS kun je instellen welk aangesloten MAC-adres (dus welke computer) prioriteit krijgt boven de andere ingestelde MAC-adressen. Volgens mij zijn er vier niveau's. Concreet kun je dus zorgen dat wanneer jij wilt surfen of downloaden, dat jij dan voorrang krijgt boven de anderen. Op die manier wordt hun snelheid beperkt op het moment dat jij die nodig hebt.

Ik heb dat ook bij kennissen zo ingesteld en dat werkt echt perfect. De ene computer staat te downloaden met veel snelheid maar als de andere (met de hoogste prioriteit) bijvoorbeeld een site opent gaat dat bloedsnel.
Ook een speedtest levert bijna de volle snelheid op!! Uiteraard staat het verkeer op de andere computer dan even vrijwel stil.

Maar nogmaals, er zijn vier niveau's zodat je het ook zo in kunt stellen dat jij maar een beetje prioriteit krijgt. Of iets daar tussenin.

Lijkt mij al met al een hele redelijke oplossing. Bovendien zou je, maar dat weet ik niet zeker met de V5 en dus originele firmware, een tijslimiet kunnen stellen aan bepaalde computers. Dat is dan wel een kwestie van einde verbinding voor de gelimiteerde computer(s). Dat moet je dan wel afspreken want dat lijkt mij, gezien de gedeelde kosten, niet echt eerlijk.

Succes ermee.
 
Terug
Bovenaan