gebruiker beperken in download snelheid

Status
Niet open voor verdere reacties.

jeepee61

Forum Gebruiker
Berichten
4
Hallo, ik heb een vraagje
Ik heb een Ziggo totaal 3 in 1 abonnement, lekker snel, daar niet van, maar mijn oudste zoon speelt vaak een online game, waarbij hij alle bandbreedte opslokt en de rest van het gezin bijna niets meer kan (surfen, downloaden, streamen etc) is er een manier om hem in zijn bandbreedte te beperken in de router. Ik heb de cisco EPC3925. Alle laptops zijn draadloos verbonden in huis, behalve de mediaplayer die is bedraad aangesloten. Heeft iemand van dit geachte forum een tip? of weet waar ik dit eventueel kan opzoeken. Bij voorbaat hartelijk dank voor jullie tijd en moeite!
 

Asmooh

Forum Gebruiker
Berichten
62
Je kan natuurlijk een andere router aanschaffen en verschillende VLAN's maken, eentje voor de gamer, eentje voor gasten, eentje voor andere.

dan kan je snelheid per vlan instellen (met goede router)
 

mesa57

Forum Gebruiker
Berichten
5.461
Kun je een dergelijke VLAN router aanbevelen (normaal vindt vlan-ing op een wat lager osi niveau plaats en zijn het meestal switches) ?
 

Briolet

Forum Gebruiker
Berichten
4.241
Internet
  1. Ziggo
Digitale TV
  1. Ziggo
Kun je een specifieke aangeven die dus de snelheid per vlan kan instellen?

Ik heb alleen de eerste in je selectie kort bekeken. In te technische specificaties komt het woord vlan wel voor, maar als je de manual bij draytek download, komt daar het woord vlan niet eens in voor, laat staan dat daar iets mee in te stellen is.
 

mesa57

Forum Gebruiker
Berichten
5.461
In mijn netgear wndr3700 kan ik per mac adres prioriteit instellen.
Je zou jezelf dan hoogste prio kunnen geven.
Ik vind het trouwens wel vreemd dat een online game alle bandbreedte zou gebruiken. Welke game is dat ?
 

Ric Flair

Forum Gebruiker
Berichten
837
Internet
  1. Ziggo
Digitale TV
  1. Ziggo
Zou ook usenet kunnen zijn, je zou dan op je router poort 119 kunnen dicht zetten, of als je het niet weet kan je met Wireshark kijken wat voor verkeer er allemaal over je netwerk gaat, ben je zo achter en dan kan je de poorten dichtzetten of ip adressen/urls blokkeren in de router, eventueel op door jouw gekozen tijden.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Bovenaan