• Let op: Dit is het archief van het Provider Forum. De berichten die je hier ziet zijn gedateerd en er kan niet meer op worden gereageerd.

gator adware

C

Crusher

Ik hou mijn pc altijd redelijk in de gaten en heb tot nu toe nog nooit in mijn 20 jaar computer gebruik een virus o.i.d. gehad. Wel heb ik ooit gator gehad (zo'n spyware/adware/banner programmaatje) maar dat had ik vrij snel weer om zeep geholpen.

Groot was mijn verbazing dan ook toen ik 10 minuten nadat de chello-installateur wegwas zag dat ik ineens weer gator op mijn pc had staan (en nog wat bijhorende klonen en shit).

Hebben meer mensen dit gehad? Ik weet 99% zeker dat hij het geinstalleerd heeft (toen ik even een glas cola voor hem inschonk ofzo).

Dit vind ik dus echt een hoerenstreek! Ik hoop niet dat ie dat vinkje 'always trust from gator.com' aan heeft gezet!

Advies aan mensen die binnenkort een installatie verwachten: blijf er van het begin tot het eind bij en kijk precies wat ie allemaal doet.
Crusher
 
Het lijkt me erg onwaarschijnlijk dat een Chello-monteur Gator gaat zitten installen.
Heeft ie er belang bij?

Het zou goed kunnen dat Gator bij een ander prog gezeten heeft wat je geinstallt hebt.
Heel veel programma's(kazaa, morpheus, etc) installeren nl. van die zooi.
 
In principe onwaarschijnlijk ja... maar het zou op zich wel kunnen ... zodra je nl. internet pagina's opent (en dat doet die monteur om het internet te testen en je niet achter te laten met een niet-werkende internet verbinding), kan het zijn dat je die melding van gator krijgt... vervolgens drukt die monteur gewoon klakkeloos even op ja zonder te kijken wat ut is (waarschijnlijk in de veronderstelling dat het zo'n bekende privacy waarschuwing is van IE). En vervolgens heb je Gator geinstalleerd staan..
Welcome to the world of internet with spyware/adware/virusses/trojans/etc...
Daar bedoel ik mee te zeggen dat hij het zeker niet expres gedaan heeft omdat hij er toch verder niks mee kan.
 
Tja, je moet ook zelf internet installeren op je pc.

Op het moment dat de monteur bij mij aanwezig was, heb ik ZELF de instellingen correct gezet.

Geen software geinstalleerd, want dat is overbodig.
 
in principe hoeft de monteur enkel netwerkkaartje erin te zetten en installeren (zou automatisch moeten gaan) TCP/IP netwerkkaart goedzetten, netwerkkaart aanmelden op chello netwerk en Presto, we zijn klaar. maar deze monteurs zijn meestal niet van UPC, maar een extern bedrijf, en ja, die monteurs willen wel eens "aardig" zijn en kazaa (RAAAGH) ofzo te installeren, spyware inclusief. daarom zou een klant altijd ij de installatie over de schouder meekijken of het allemaal wel goed gaat. helaas gebeurt dit zelden.
 
Alle monteurs die installeren zijn van een extern bedrijf hoor gozur...
Alleen de mannen van de CAI afdeling zijn van UPC (die hebben dan ook meer met de kabel zelf te maken). En mocht een klant vragen of ze KaZaA voor ze willen installeren dan doen ze dat toch gewoon (officieel mag dit niet, maarja .. als ze daardoor 10euro fooi mislopen dan zou ik ut ook doen).... elke klant is verantwoordelijk voor hun eigen software op de pc (zie Algemene Voorwaarden en al die andere bullshit).
 
ik zit nog steeds te wachten op het doe-het-zelf pakket van chello... oprotten met die monteurs ;P
 
Jaaa, het doe-het-zelf-pakket lijkt me best handig (heb ik weer iets om geld mee te verdienen >:D :))
 
Terug
Bovenaan