• Let op: Dit is het archief van het Provider Forum. De berichten die je hier ziet zijn gedateerd en er kan niet meer op worden gereageerd.

gastnetwerk op cisco epc3928ad router

Status
Niet open voor verdere reacties.
D

dhel

Ik heb sinds een paar dagen de Cisco epc3928ad router met 4 port LAN en wifi. Mijn defecte router had ik ingesteld met een gastnetwerk zodat vrienden en familie op Internet konden zonder ook toegang te hebben tot mijn netwerk aangesloten apparatuur zoals nas en printer. Hoe kan ik een gastnetwerk instellen op deze router? Ik heb al geprobeerd een router aan te sluiten op de lan poort en deze extra router als gastnetwerk te gebruiken, maar ook dan is mijn netwerk apparatuur benaderbaar. Het zou helemaal mooi zijn als ik ook de mogelijkheid heb de Internet snelheid te beperken voor de gast toegang.
 
Een gastnetwerk stel je in door er een eigen (Wifi-)router achter te hangen en daar al je apparaten op aan te sluiten. De Sisco wordt dan je gastnetwerk en de tweede router houdt de gasten uit je eigen netwerk. :-P

Een oplossing in de router is er niet. :x

Ik heb al geprobeerd een router aan te sluiten op de lan poort en deze extra router als gastnetwerk te gebruiken

Zoiets zal technisch heel lastig zijn. Ik heb b.v. twee airports die ook een gastnetwerk optie hebben. Als één als router ingesteld is en de tweede in bridge-mode aan de lan hangt, dan kan ik ook die in bridge mode als gastnetwerk gebruiken.
Staan ze beide in bridge mode, dan kan ik de gastmode niet meer gebruiken. Dus blijkbaar moet de router al speciale opties hebben om gastnetwerken in de erachter liggende Wifipunten te ondersteunen.
 
Laatst bewerkt door een moderator:
@briolet : ten dele waar. Als je de exacte ip addressen weet kun je routen naar de child router apparaten.

Een andere oplossing is een dd-wrt router er achter te hangen en die met een gast netwerk te configureren.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Terug
Bovenaan