gamen op client pc?

V

Vegeta_sjj

Ik deel nu internet via Win xp(host) , met een andere pc waarop ook win xp(client) draait. Wat ik nu wil weten, is als je op de client pc ook een game zou kunnen hosten, zoals UT of CS of zo, en of mensen er van buitenaf dus ook bij kunnen d.m.v direct ip connection (met dus het publiekte ip van de host), ik probeerde het, maar lukte niet echt, kan dit? Wat zou ik dan moeten instellen? Als het niet kan, kan het dan door router software te installeren op de host of zo? En welke raden jullie aan? ???
 
Het kan, is geen enkel probleem.
Staat netjes in de handleiding beschreven die bij de spellen hoort.
Meestal ergens onder "Direct Connect" of "Direkte Verbinding"

Hier heb je geen "router software" voor nodig.
 
Misschien een beetje meer info?
ik heb bij 1 game (halo) gevonden dat je dan via de gamespy lobby moet connecten, maar ik heb andere games die echt alleen met direct connect kunnen, hoe moet het met deze?
 
umm, nooit gehad, maar in de readme staat dus gewoon dat je bij direct connect je middels je ip kan connecten. Maar neem b.v een winamp shoutcast server, ik heb dus zo een sever draaien op de client comp, maar ik kan er niet bij komen van buiten af, hij is alleen toegankelijk op het lokaal netwerk? Ik dacht dat dit kwam doordat ik op de host comp niets heb om de porte door te fowarden naar de client? Enige idee?
 
bij je server pc moet je dan bij eigenschappen --> tablad geavanceerd --> instellingen --> toevoegen, en de rest kun je zelf wel... moet je alleen even zoeken welke porten je allemaal nodig hebt... Voor ut2k3 engine based games zijn dat er een stuk of 8-9 :P
 
Ik denk dat ie dit bedoeld:
XP_Firewall.JPG


Ik neem aan dat je er geen Router tussen hebt zitten, klopt dat?
Je gaat dus naar de Eigenschappen van je connectie, dan Advanced, dan Services (in het Nederlands worden andere woorden gebruikt).
Je kan een service toevoegen.
Als IP geef je de IP van de PC in je netwerk (LAN IP).
External poortnummer is de poort van je WAN IP
Internal poortnummer is de poort van je LAN IP
Voor het gemak kan je deze hetzelfde houden.

Windows zal nu elk verzoek op de external poort van je WAN IP forwarden (port forwarding) naar de Internal poort op je LAN IP.
Klaar!
 
hey THNX MAN!!! ;D
Dat is precies wat ik nodig had!
Nogmaals bedankt!!
 
Terug
Bovenaan