• Let op: Dit is het archief van het Provider Forum. De berichten die je hier ziet zijn gedateerd en er kan niet meer op worden gereageerd.

Fusie van alle kabelbedrijven? Casema, UPC, Essent

G

Gerard V

Goedemiddag medeleden,

Op onderstaande link kwam ik zojuist het bericht tegen dat het Casema kabelbedrijf in de etalage staat om mogelijk te worden verkocht aan ons geliefde  :'(  kabelbedrijf (althans dat word gesuggereerd)
Wat denken jullie hierover.....

Gerard

Casema zoekt toenadering tot andere kabelbedrijven

Uitgegeven: 21 februari 2005 10:30

DEN HAAG - Kabelmaatschappij Casema wil één kabelbedrijf gaan vormen met haar concurrenten UPC en Essent. Volgens directeur Jos Molenkamp is een fusie voor de kabelondernemingen noodzakelijk om te kunnen overleven in de strijd tegen internetaanbieders en telecombedrijven, zo zegt hij maandag in een interview met Het Financieele Dagblad.

Molenkamp uit in het interview zijn frustraties over het feit dat Casema met 1,4 miljoen kabelaansluitingen alleen rondom Den Haag, Utrecht en Breda een sterke positie heeft. De onderneming kan daardoor in tegenstelling tot internetaanbieders en telecombedrijven internet, telefonie en televisie niet landelijk aanbieden.


"De kabel moet meer integreren en consolideren. Voor de consument zou het goed zijn als er één landelijk kabelbedrijf ontstond", aldus Molenkamp in Het Financieele Dagblad
 
Gerard V zei:
"De kabel moet meer integreren en consolideren. Voor de consument zou het goed zijn als er één landelijk kabelbedrijf ontstond", aldus Molenkamp in Het Financieele Dagblad

volgens mij is dat juist helemaal NIET goed voor de consument... want dan iz er dus geen concurentie wat weer betekent dat ze alles kunnen gaan doen ;) gierig prijs verhoging nog erger datalimiet in het ergste geval

maar dat is mijn mening erover
 
Casema wil nationale kabelfusie schrijft FD

21 februari 2005, 08:54 uur
AMSTERDAM (Dow Jones)--Casema wil één kabelbedrijf vormen met UPC en Essent om de concurrentie aan te kunnen met telecombedrijven en internetproviders, meldt het Financieele Dagblad maandag.

Casema en UPC waren drie jaar geleden al dicht bij een samengaan, maar de voorwaarden die de NMa stelde gooide roet in het eten.

Bestuursvoorzitter Jos Molenkamp van Casema denkt dat de NMa nu anders tegen de markt aankijkt en een fusie niet langer hindert.

Dow Jones Nieuwsdienst; +31-20-5890270

wat moet ik hier nu van vinden
 
als die gasten een monopolie positie hebben kunnen we het helemaal wel vergeten
 
01maniaxie zei:
volgens mij is dat juist helemaal NIET goed voor de consument... want dan iz er dus geen concurentie wat weer betekent dat ze alles kunnen gaan doen  ;) gierig prijs verhoging nog erger datalimiet in het ergste geval

maar dat is mijn mening erover

onzin, want er is nu ook geen concurrentie op de kabelmarkt. er zijn er dan wel meer, maar per lokaal gebied is er maar één bedrijf...
 
Een monopoly positie is per defenitie slecht voor de klant; maar de kabelaars hebben geen concurentie van elkaar. UPC biedt bv geen diensten aan in het Casema gebied. Dus m.i. hebben ze geen concurentie van elkaar.

De enige reden dat NMA tegen kan zijn is omdat de kabelboeren een te sterke partij zijn voor de ADSLboeren. Wat ik overigens niet denk.
 
Omdat het om de kabelmaatschappijen gaat en dus niet alleen om een internetaanbieder, denk ik dat de Nma wel degelijk weer roet in het eten kan (zal) gooien. Als die 3 grote maatschappijen samen gaan hebben zij op een paar kleine gemeentes na een monoply op de kabel en dus op analoge radio en televisie, digitale radio en televisie, internet en telefoon via de kabel.
Zij kunnen dus voor heel Nederland dan prijzen, systemen en pakketten bepalen.

Ik denk dat het anders zal lopen. Een argument om anderen geen toegang tot de kabel te geven was het argument dat er geen ruimte voor was. Ondertussen hebben all kabelmaatschappijen ruimte gevonden om digitale radio & televisie, internet en voip aan te bieden. Er is dus gelogen of de techniek is verbeterd. In ieder geval gaat die fusie niet door of ze zullen anderen op het netwerk moeten toelaten.

Maar goed, dit is mijn persoonlijke mening. Wij zullen moeten afwachten hoe slim de nma is.
 
Juist omdat de kabelbedrijven geen concurrent van elkaar zijn, zou een fusie wel tot de mogelijkheden moeten behoren. Hierdoor zou zelfs het netwerk kunnen verbeteren (allemaal op dezelfde glasvezel-binnenring) en de kunnen de verbindingen ook buiten het kabelnet verbeteren.
 
Ik denk persoonlijk dat de NMA hier nooit toestemming voor zal geven, juist ook omdat het om zoveel diensten gaat. Je creëert dan a.h.w. een tweede KPN. Reden juist waarom andere (o.a. ADSL-) bedrijven op de markt zijn gekomen. Wel is het mijns inziens mogelijk om nu nauwer samen te werken en bijv. de infrastructuur te koppelen, zodat er bijv. voor telefonie door bijna heel Nederland via de kabel gebeld kan worden zonder KPN steeds nodig te hebben voor de lijnen naar de gebruikers toe.
 
Voor dat telefoon gebeuren hoeven ze helemaal niet te fuseren. Gewoon een beetje samenwerken is voldoende.
Ze hoeven alleen de netwerken te koppelen en dan voor elkaar gratis een gesprek 'doorlaten'.
De kabel bedrijven hebben inderdaad monopoly op hun eigen net voor internet/TV/telefoon.
Maar ze hebben geen monopoly op het product.
Internet: Kabel + vele ADSL aanbieders op 3 verschillende netwerken
Telefoon: Kabel + VoIP door verschillende aanbieders + vele mobiele aanbieders + nog wat Tele2 achtige bedrijven
TV: Kabel + Sateliet + Digitenne + soort digitenne van KPN + start met TV over kabel/adsl

Vooral voor de telefoon zie ik juist voordelen in een landelijk kabelnetwerk.
Stel dat de kabelaars voor een 50% lager tarief kunnen aanbieden maar nu steeds flink over de balk getroken worden door KPN zodra ze van hun eigen netwerk afgaan. Dat excuus hebben ze dan niet meer.
Een vergelijking met de vroegere KPN gaat m.i. een beetje mank. Toen had je telefoon via KPN. Geen andere keuze.
De drie kabelaars uit het artikel zijn flinke bedrijven. Maar ze hebben forse concurentie van ADSL ISPs.

Bovendien zou 1 kabelnetwerk ook gunstig zijn voor het geval er toch andere aanbieders toegelaten moeten worden.
Die kunnen dan ook landelijk opereren.
 
Terug
Bovenaan