• Let op: Dit is het archief van het Provider Forum. De berichten die je hier ziet zijn gedateerd en er kan niet meer op worden gereageerd.

ftpen naar mijn planet webserver

W

Wardaf

Hallo ik heb een chello classic abbonement, maar onderhoud verschillende websites bij andere providers. Bijvoorbeeld lykos en planet.
Nu kon ik altijd zonder problemen via ftp deze sites updaten. Maar sinds een week is het goed mis. De site die ik draai bij planet kan ik niet meer bereiken via ftp en ook met de andere sites heb ik er last van dat ze soms de server niet kunnen vinden.
Ga ik met mijn laptopje via een hetnet abbonement inloggen bij vrienden dan werkt alles prima. Alleen zo gauw ik thuis de boel aansluit gaat het mis.
Ik zit niet achter een router of firewall. De foutmelding die ik krijg is dat mijn ftp de server niet kan vinden. Terwijl die wel online is.
Weet iemand meschien een antwoord op dit raadsel.
 
sommige (weet zo 1 2 3 niet welke maar het zijn er maar een paar) laten uploaden naar homepageruimte alleen toe vanaf eigen netwerk. Dan kan je vanaf andere provider dus niet inloggen, omdat je dan vanaf ander netwerk komt.

Maar lijkt me stug dat isp's dat anno 2005 nog doen, is n.l. een goed argument om niet bij die isp te gaan.

ik zou zeggen stuur desbetreffende isp's een mailtje en vraag of het klopt dat je vanaf je chello-domein niet meer kan inloggen.

Lijkt me idd lastig , wat zou de oorzaak zijn? jou(chello) of andermans(ftp server) provider? Probeer de ftp server eens te benaderen met z'n ip ipv dns naam.

by the way, als zo'n ftp server niet berijkbaar is , heb je dan ook geen ping? effe checken.(pingen naar ftp server, eventueel ip gebruiken ipv dns naam)

succes...
 
De problemen met mijn ftp verbindingen zijn nieuw, voorheen kon ik altijd zonder problemen op de ftp van planet komen en had ik ook zelden last van storingen met andere ftp servers.

Het ip van de server kan ik goed pingen, maar inloggen op dat ip werkt dan weer niet.

Ik sta voor een raadsel en heb geen idee hoe verder te gaan

Hieronder heb ik de melding die mijn ftp server geeft toegevoegd. Meschien dat het iemand bekend voorkomt.

[R] Connecting to home.planet.nl -> DNS=home.planet.nl IP=195.121.9.150 PORT=21 (attempt # 5)
[R] Connected to home.planet.nl
[R] 220 ProFTPD 1.2.9 Server (Planet Internet - FTP Server) [content83.wxs.nl]
[R] USER verba303
[R] 421 Login Timeout (120 seconds): closing control connection.
[R] Connection failed
 
dus na 120 seconde verbreekt de verbinding. Hmm op zich is dat een optie bij ftp servers , maar dan wel 120 seconde na geen activiteit.

Als je up of download knalt ie er dan ook na 120 seconde uit?
Hmm lijkt me issue met ftp server zelf. Kan me namelijk niet zo snel indenken dat een ftp client een setting heeft betreft timeout... Knalt ie er ook uit op andere machine met ftp client (ander OS) ?

Misschien eens proberen met andere ftp client.
Deze gratis client is wel ok:
https://www.internet-soft.com/DEMO/ftpcommander.exe (is geen demo hoor, demo geld voor pro versie, is deze niet)
probeer het daar eens mee, zo weet je zeker dat het niet aan je ftp client ligt.

Maar lijkt me dus ftp server issue. Er is ook een nieuwere versie van die proftpd server software dan de versie die gebruikt wordt door planet.nl zie: https://www.proftpd.org/
Wel vet a-relax...
 
Zoals ik het lees, maakt hij wel verbinding met de website, logt hij in en blijft dan haken. Na 120 seconden geen activiteit verbreekt hij de verbinding.

Met mijn laptop krijg ik dezelfde foutmelding. Maar als ik deze laptop meeneem naar vrienden en hem aansluit op hun provider (hetnet.nl) dan werken deze instellingen wel.

Ik had al verschillende ftp programmas geprobeert o.a. ws_ftp pro en flashfxp waarvan je de log ziet.
Ik ga zeker de ftp progs uitproberen die je adviseerd maar heb weinig hoop dat het daaraan ligt.

Vanacht zal ik mijn modem resetten meschien dat dit effect heeft. Ook al weet ik niet wat. LOL

Bedankt voor je hulp.
 
Bij die ftp commander heb je de optie hoe ie reageert op server. (responce type custom/Microsoft ftp/Mac./WU-ftpserver etc.) dit zie je bij ftp commander als je een server insteld(in server properties menu van ftp commander links onderin zie plaatje van ftp commander voorbeeld).
responce2.jpg

Misschien dat de inlogmethode niet correct is voor die planet ftp server,iets anders kan ik me zo snel niet indenken.
succes.

p.s. je schrijft dat het met dezelfde configuratie wel op hetnet werkt, en niet op chello...hmmm zou het misschien aan je provider liggen.(bel de helpdesk, probeer tot 1e lijn te komen, en vraag of er een oorzaak kan zijn betreft niet in kunnen loggen met chello, wel met hetnet(zelfde ftp client config). Want hij werkt wel op andere isp.

hee wat ik me bedenk als je op je computer (ftp client) nou es een dns server van hetnet bij je tcp/ip settings insteld (dus chello dns en een van andere isp,bv hetnet) zou het dan wel werken.(misschien is de chello dns te traag?) hier een link naar ander forum waar een berg(waslijst) dns servers staat, of ie uptodate is weet ik niet.
https://www.adslforum.nl/topic.asp?TOPIC_ID=10243
 
Hellaas modem resetten had geen enkele uitwerking.

Ook FTP Commander werkte niet, ook niet als ik op verschillende manieren inlog.
DNS servers had ik zelf ook al aangedacht en dit leverde ook niks op.

FTP commander geeft dezelfde melding als flashfxp en ws_ftp.
Connecting to home.planet.nl , 29 jan 2005 00:39:52
< 220 ProFTPD 1.2.9 Server (Planet Internet - FTP Server) [content83.wxs.nl]
> USER verba303
< 421 Login Timeout (120 seconds): closing control connection.
Connection closed

Wat ik me wel afvraag is wat content83.wxs.nl is, dit komt me niet bekend voor en kon er ook niks over vinden.

Intussen ben ik met mijn laptop bij verschillende kennisen geweest en ik kon daar overal inloggen op mijn site. Ik heb het hellaas nog niet kunnen testen op een chello abbonement.
Ik ga er dan ook vanuit dat het probleem niet in het ftp programma zit maar in mijn verbinding. Of chello blokt me ergens of planet. Maar beide doen of ze een wassen neus hebben en weten van niks.

Mocht iemand nog een idee hebben ik sta er voor open.
 
Wel nare combi: chello & ftp.

Ik lees berichten dat ftp downloaden poepie traag gaat, en bij jou niet eens in kunnen loggen bij ftp server.

Je zou toch bijna denken dat chello netwerk non-ftp compatible is, of zou het misschien te maken hebben met afknijpgedrag van coax isp? Wel ben ik er bijna van overtuigd dat het je isp is die loopt te eeh klootvioolen. Want deze klachten lees ik alleen bij chello abonnees.

succes...ben door m'n opties heen om je te helpen.(alhoewel, andere isp nemen, maar da's een beetje flauw om te zeggen, lezen we al zoveel.)
 
Terug
Bovenaan