• Let op: Dit is het archief van het Provider Forum. De berichten die je hier ziet zijn gedateerd en er kan niet meer op worden gereageerd.

ftp server met SMC Barricuda 7004ABR

  • Onderwerp starter carnifex
  • Startdatum
C

carnifex

Hallo,

Is er iemand die weet hoe ik mn router moet instellen om een ftp server te kunnen draaien op mn bak icm deze router. Ik heb verschillende dingen gedaan(dmz host laten verw. naar de betreffende pc, en virtual server opties ingesteld) maar ik krijg het niet voor elkaar. Kan iemand me hulp bieden? Ik krijg port 21 maar niet open.

Carnifex
 
werkt je ftp bak wel vanaf het lokale netwerk? Als dat ook niet werk ligt aan je ftp bak.

Ligt het daar niet aan dan zit er iets niet goed in je router. Maar wat voor router heb je? En wat voor firmware zit er in? :-\

En heb je poort 21 al geforward? :-\
 
De router die Carnifex waarschijnlijk heeft is de:

SMC 7004ABR (Barricade Broadband Router) 4-port broadband router.

-aan Carnifex: is dit dezelfde router als die jij hebt :
https://silverapp1.mycom.nl/MyCom/Store/productdetailedinfo.do?productID=43094&productType=1&sectionID=129

Dit omdat ik em morgen ga halen bij sitecom voor 119 euro.
Mooi ding.

Ikzelf heb nu een verrotte Sitecom DC-202, omdat:
Ik een mailtje van sitecom kreeg gisteren betreft een firmwareupdate. Ik die firmwareupdate uitvoeren via browser (IE@winXP) kaait de firmwareupdate vast (rode led blijft knipperen samen met groene spanning led).
Met als gevolg een DC-202 router die hardwarematig wel in orde is , maar met een verrotte firmware, dus is dat ding is niet meer toegankelijk , niet te configureren , ofwel totally fucked.

Aangezien ik geen zin meer heb in een 2e DC-202 ga ik voor die duurdere SMC 7004ABR router..

Dus Sitecom DC-202 gebruikers, wees gewaarschuwd betreft nieuwste firmware update !!!

Carnifex, na morgen kan ik je verder helpen, als ik die SMC 7004ABR door heb ;)

Laters , ps iemand interresse in een DC-202 zonder firmware ?
 
Die lijkt er idd errug veel op. Dus die kan ik wel aanraden, echter wanneer je een Norrod in de buurt hebt kun je dat beter doen. Die vragen er 83 euro voor, dus dat scheelt wel aardig.

Ik hoop dat je me kunt helpen. Met andere routers is het echt geen enkel probleem. Heb het met Linksys en Trendware wel geflikt.
 
werkt je ftp bak wel vanaf het lokale netwerk? Als dat ook niet werk ligt aan je ftp bak.

Ligt het daar niet aan dan zit er iets niet goed in je router. Maar wat voor router heb je? En wat voor firmware zit er in?

En heb je poort 21 al geforward?

Nee, het ligt echt niet aan mn ftp bak, ben "redelijk" ervaren op dit gebied. Dit zijn namelijk dingen die ik eerst in orde maak. Bovendien lukt het mij zonder de router wel. Dus direct op het net.

De nieuwste firmware hangt er in, dacht ik ook aan. Leek me aan de andere kan sterk dat dat een oorzaak zou kunnen zijn, en daar heb ik dus gelijk in gekregen.

Ik heb zeker port 21 geforward. Ik heb juist voor de zekerheid alles geforward, zodat ik dat risico uitsluit(dat is de optie dmz host waarover ik het had.)
 
dan probeer je toch gewoon port 25000 ofzow?

Ja, ik ben het verhaal hier begonnen met dat ik port 21 niet kon openen.
Ik ben dit gaan proberen omdat ik en webserver wilde opzetten voor de fun, maar omdat ik dat nog niet eerder had gedaan, en het wilde niet vlotten dus heb ik iets gedaan wat ik vele malen eerder had gedaan(de ftp server dus), om op deze manier het probleem te achterhalen. server dus. Maw ik geen enkele port open krijgen. Het begon dus allemaal toen ik 80 niet open kon krijgen.
 
Terug
Bovenaan