• Let op: Dit is het archief van het Provider Forum. De berichten die je hier ziet zijn gedateerd en er kan niet meer op worden gereageerd.

FTP Server draaien

M

Major

Ik heb een standaard abonnement van chello (49,94 euro) en heb de verbinding verdeelt dmv een sweex router. Ik krijg begin augustus een nieuwe pc en wil van mijn oude pc een ftp server (dump) maken. Mijn vraag is of Chello hier achter kan komen en wat de gevolgen kunnen zijn.
 
chello kan erachter komen, je krijgt dan een mooie brief thuisgestuurd of je vriendelijk doch als de sodemieter die server uit wil zetten ;D

Vaak komen ze er niet achter als je geen uitzonderlijk hoog dataverkeer hebt, maar dat is nogal een probleem met een public ftp server.
 
Het is niet de bedoeling dat iedereen op mijn server komt. Alleen maar een paar. Maximaal 5 a 6 mensen. Dus ik denk niet dat het dataverkeer hoog zal zijn.
 
Als je helemaal 'veilig' wilt zijn kan je een firewall instellen dat er alleen verbindingen gemaakt mogen worden vanaf een bepaald IP.
 
Als ik vragen mag, wat wil je met een FTP pub op een Chello classic verbinding van 16 k/b max? Wanneer dit ook nog eens moet worden gedeeld tussen 5 a 6 mensen hou je al helemaal niets over....... .
 
Zorg dat je niet standaard port 21 gebruikt maar een poort boven de 50000. Hier werd tot voor kort niet op gescanned door providers omdat ze anders aan de gang kunnen blijven en er geen einde aan een scan komt. Want dan moeten ze minstens 50000 poorten per IP scannen.

Zelf denk ik dat je in de toekomst weinig problemen hoeft te verwachten wat betreft ftp servers aangezien dit wel bij Chello+ wordt toe gestsaan. Als ze op ftp servers scannen kunnen ze nooit het verschil zien of je plus of classic draait. Dit zouden ze later dan weer één voor één moeten gaan uitzoeken. Ik denk dat ze wel wat beters te doen hebbben daar ;)
 
mwahvolgens mij komen ze er niet snel achter als je een router gebruikt waarachtyer je een ftpserver draait, is mijn ervaring [mijn ftp is nu gecrashed maar binnenkort weer een nieuwe, ik heb nog nooit moeilijkheden gehad!]
 
dano zei:
mwahvolgens mij komen ze er niet snel achter als je een router gebruikt waarachtyer je een ftpserver draait, is mijn ervaring [mijn ftp is nu gecrashed maar binnenkort weer een nieuwe, ik heb nog nooit moeilijkheden gehad!]

Dat ligt eraan of je alleen connecties van bepaalde ip's doorlaat in je router.
Als ie gewoon openstaat op poortje 21 en voor iedereen toegankelijk is ziet Chello 'm ook hoor.

Maar ik denk ook niet dat het een prioriteit is van Chello om op ftp jacht te gaan. Zeker met een 16 KB upload belast je echt het netwerk er niet mee..
 
Terug
Bovenaan