FTP problemen, een vraag hierover

Status
Niet open voor verdere reacties.
B

Bert

Ik moet iets weten voordat chello dinsdag komt.

Ik heb sinds ik mijn thomson modem heb ontzettend veel problemen met FTP.
Het versturen van files (uploaden dus) gaat opzich prima maar het downlaoden is een ramp.

Verbinding maken gaat allemaal nog wel maar 9 van de 10 keer als ik een file wil downloaden dan begint ie te downloaden en snel genoeg daarna zakt de snelheid totaal in elkaar en blijft ie op 0kb steken, na een tijdje volgt dan een disconnect. Ik gebruikt als programma FlashFXP (laatste versie)

Eerst dacht ik het ligt aan het FTP programma of aan de FTP server echter ik heb van mijn werk ook een ADSL lijn (heel handig!!) en als ik via die lijn connect naar dezelfde server en downlaod exact dezelfde file dan download ie met volle maximale snelheid wat mijn dsl lijn kan (ca 480Kb). Hier absoluut geen disconnects of haperingen.

Het vreemde is als ik nu een FTP connectie maak via mijn chello+ lijn weer en ik zet flashFXP op passive mode dan kan ik wel downloaden alleen met maar "trage" snelheden, dit varieert tussen de 10 en de 250Kb (chello+ kan ca 800KB halen), de maximale snelheden haal ik nooit met FTP, als ik vervolgens die file download via http (ik heb toegang tot die server) dan haal ik wel de maximale snelheden.

Ik snap er niks meer van, het lijkt wel of chello bewust mijn FTP verkeer blokkeerd en dat het alleen op passive mode werkt, wat ik dus niet wil ivm firewall etc
Nu wil ik dus weten of dit een "bekend" probleem is en waar dit aan ligt, ik heb zelf het vermoeden dat mijn thomson modem hiervan de oorzaak is, met mijn vorige modem (terrayon, de eurodocsis versie) had hier namelijk nooit problemen mee. Volgens mij blokkeerd dat modem het een of ander.

Ik heb chello gebeld hierover en ze begonnen natuurlijk te zeggen van dat ligt aan mijn PC, aan mijn Firewall , router etc. Nadat ik ze vroeg of ze me dan konden verklaren waarom mijn ADSL lijn met exact dezelfde firewall, router, settins etc wel de maximale snelheid haal wisten ze het niet meer en hebben een afspraak gemaakt om dinsdag middag een monteur te sturen. Echter als het niet aan chello blijkt te liggen moet ik wel de voorrijd kosten betalen. vandaar de vraag dus nogmaals:

Herkent iemand dit probleem en weet iemand waar het aan ligt?
Is dit probleem opgelost met vervangen van thomson modem voor bv motorola of terrayon?
 
Probleem ligt aan chello, ze knijpen bewust de ftp snelheid af.
 
Ik download vrij veel vanaf mijn eigen FTP, en dat gaat met de maximale snelheid van Chello. Geen last van afknijpen of wat dan ook. In passive mode, maar ook zonder passive mode...
 
Is wel een bekend probleem, alleen denk ik niet dat ze dit bewust doen.
Maargoed, er zijn al behoorlijk wat topics over geschreven.
Zie deze bijvoorbeeld : https://ziggoforum.nl/topics/6771/
 
Laatst bewerkt door een moderator:
als ze dit niet bewust doen dan zijn ze mooi triest... dan hadden ze het al lang op kunnen lossen, maar geloof niet dat het per ongeluk is... heb er al zo vaak over gemailt en gebelt... maar telkens verzinnen ze iets anders....zelfs de contactpersoon voor upc dealers weet zogenaamd van niks....

test22.JPGzelfde bestand van zelfde ftp server..alleen ene download is via http en de ander ftp..  ???
 
Ja dat vermoeden heb ik ook alleen ik vraag me af of dit modem related is, met mijn vorige modem een terrayon (eurodocsis, ook op chello+) had ik deze problemen namelijk nooit.

Ik kan het hier goed testen ik heb hier een Pheenet loadbalancer staan waarop beide lijnen zijn aangesloten.
Als ik bv ADSL uit zet dan gaat alle verkeer alleen over UPC, dan werkt de FTP voor geen meter meer, zet ik vervolgens UPC uit en ADSL weer aan en connect weer naar dezelfde server dan download ik met volle snelheid.
Een beter bewijs dat het niet aan mijn instellingen en apparatuur ligt kan ik niet geven....
Ik laat chello dinsdag gewoon komen en laat die monteur dit hier ter plaatse zien, eens kijken wat die daarvan zegt.
Ik betaal immers geen 80 euro voor een slecht werkende FTP, die 8mbit snhelheid haal ik op geen stukken na met ftp dus dat ze dat maar eens verklaren.

Ik vraag me alleen af of het niet aan het type modem ligt, wat voor modems gebruiken jullie?
Meld ff je modem model en of je dit problem wel of niet hebt.
 
Post ff jullie mer modems en meld erbij of je dit probleem hebt of niet...

thx
 
volgens mij heb ik een terayon.... maar die ftp problemen heb ik pas sinds de laatste verhoging...daarvoor was het ook niet geweldig..maar dit is echt 3x kut

enige wat op een enkele ftp werkt is active mode ipv passive...
 
met een motorola 5100 heb ik het zelfde probleem.
met een oud terayon modem (geen eurodocsis) was dit ook al het geval.

Regio brabant. Ik denk dat het met de regio veel meer mee te maken heeft dan met het type modem.
 
Hoi,

Ik heb ook hetzelfde probleem.
Ik heb een motorola SB 5100E.

Alleen het vreemde is dat meestal s`nachts de snelheid wel goed is.

Greetz Monkey07
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Terug
Bovenaan