• Let op: Dit is het archief van het Provider Forum. De berichten die je hier ziet zijn gedateerd en er kan niet meer op worden gereageerd.

FTP : Download met passive mode aan (LEES!)

het is bekend dat chello de passive mode capt, echter voor de meeste "minder legale" servers moet je de passive mode aanzetten, anders kom je niet door de firewall heen, wat je dan als optie kunt doen is FXP-en naar jezelf
 
draai je ftp gewoon op port 81
dan gebruikt ie 80 voor transfer data ports

en aangezien chello die niet zomaar kan gaan blocken haal je dus het max uit je ftp
 
Niks. Gewoon op port 444 en met passive mode. Heb nergens last van. Ik dl meestal van FTP's uit Zweden, die zijn allemaal 10Mbit of hoger. Gaat lekker, altijd rond de 1 mb/s download.
 
doe jij het lekker op 444

suc6 ermee

was maar een raad beterweters heb je altijd
 
THeLeGeND zei:
doe op poort 1-20 of 22-1023 of klaag chello aan

Ook die poorten doen het niet.

In ons netwerk (van het werk) hangen diverse FTP servers, met mijn chello kan ik van geen enkele FTP normaal downloaden. Ook hebben we de FTP al op poort 1000 gehad en andere exotische poorten maar niets werkt. Dat FXP is ook geen oplossing, de snelheid is ietsjes hoger maar op geen stukken na de snelheid wat je moet halen. Download ik de file via http (zelfde file zelfde server) dan gaat het wel op volle snelheid.

Wat chello doet slaat nergens op maar al die trukjes die worden omschreven helpen niet echt om je max haalbare snelheid te halen wat kan. Enige verstandige lijkt me om gewoon chello te bellen en om uitleg te vragen, je betaald immers voor x mbit snleheid en die je haal je simpelweg niet.
 
Ik wilde de update voor NERO binnenhalen.
Nero heeft die update op een FTP server staan.
Met passive haalde ik een schamele 13 KB/s, met active schommelde het tussen 20 en 60 KB/s, maar vooral richting 20 KB/s.
Gelukkig bieden ze ook een mogelijkheid om het via http binnen te halen en daar haalde ik de volle classic snelheid van 460 KB/s.

Gek wordt je van chello.
Ik wil gewoon mijn duur betaalde internetverbinding ook kunnen gebruiken voor deze legale downloads zonder allerlei truuks te moeten uitproberen om een normale snelheid te halen.
 
heb nu adsl EN een chello verbinding, en bij adsl werkt alles wel normaal op passive etc etc...en bij chello niet.

dus chello is of te stom om de zogenaamde storing te vinden, of ze cappen alles wat er te cappen valt
 
Ik heb zojuist de helpdesk gebeld en geklaagd erover.

Eerst wilde ze me mijn netwerk laten controleren etc maar ik had ze snel duidelijk gemaakt dat het niet aan mijn kant ligt.
Gelukkig dramde de medewerker niet door dat het aan xp etc ligt en ging infomeren.

Na een tijdje gewacht te hebben kwam hij terug met een wonderbaarlijk antwoord:
"Meneer dit probleem is bekend bij Chello en is er al een tijdje, we werken aan een oplossing.
Het probleem zit hem in de passive mode, als U via active mode download werkt het goed"
Ik viel van verbazing van mijn stoel, ze geven me gelijk.......

Ik antwoorde hierop:
Ja leuk dat het werkt op active mode maar 90% van de FTP server op Internet draaien in passive mode, ik betaal 80 euro in de maand voor 8 mbit en die haal ik voor geen meter in 90% via FTP.
Hierop kreeg ik weer het antwoord dat het bekend was en dat ze eraan werken om erop te lossen en dat ik nog even geduld moest hebben....

Ik ga nu de klanten service bellen voor een tegemoed koming, ik betaal immers wat maar in 10% van de gevallen werkt. Ben benieuwd wat ze gaan zeggen.


Update:
Zojuist gebeld met de klanten service en het probleem verteld, ze zouden het intern overleggen en me terug bellen. Na 15 minuten werd ik terug gebeld en de melding dat ik dus inderdaad recht had op een vergoeding ze wisten alleen niet wat en hoeveel.
Dit moesten ze overleggen, ik zou as maandag middag worden terug gebeld hierover.
Hopelijk is dit de doorslag en lossen ze het probleem op, ben bang dat als ze dit niet doen dat ze veel verzoekjes gaan krijgen voor tegemoet koming in kosten.

Zelf heb ik liever dat ze het probleem oplossen als een tegemoet koming, ben benieuwd wat ze te melden hebben maandag.
 
Terug
Bovenaan