• Let op: Dit is het archief van het Provider Forum. De berichten die je hier ziet zijn gedateerd en er kan niet meer op worden gereageerd.

Freesco problemen.

A

AFTT

Ik heb hier een 386 staan waar 2 netwerkkaarten inzitten. Een van die 2 is al bij chello geregistreerd (daar surf ik nu mee) Nu heb ik mijn freesco instellingen precies ingesteld zoals stond in een ander topic hier. Alleen hij blijft toch nog hangen bij DHCPoffer. Ik heb de netwerkkaarten al omgewisseld. De kabels (alsof dat zou helpen :-X) Maar nix werkt. Weet iemand wat ik eraan kan doen. Het lukt me ook al niet om Freesco op mn normale pc te laten draaien. :'(
 
Heb je wel "link" op de kabel? Gaan de link lampjes op je kabelmodem en op je netwerkkaart branden?
 
8)
Heb je gechecked of eth0 inderdaad de juiste netwerkkaart is? Dus naar je kabelmodem? evt in je settings de eth1 gebruiken voor je kabelaansluiting.. ook checken of je de DHCP op eth1 draait (dus als je de kabelmodem op eth0 hebt draaien).
Ook moet je zorgen dat de twee NICs niet conflicteren; dus de een op 0x300/IRQ9 en de ander op 0x310/IRQ11 of zo... (RTFM daar staat het in hoe en wat ;) ) Bij 3com kun je de config/diags software d/l (als je 3com NICS gebruikt) Tevens kun je dan testen of de NICs werken en op welke adressen/IRQs ze zitten..
8)
 
Ik heb nu geprobeerd met mijn PCI kaarten freesco te draaien. Maar nu zegt ie dat hij geen netwerkkaarten heeft. Kan het zijn dat hij mijn netwerkkaarten niet ondersteund? Zo nee, ik heb in de freesco manual iets gezien over drivers. Hoe werkt dit?
 
8)
RTFM -> Freesco ondersteund GEEN PukeAndPray kaarten.. Dat moet je ook uitzetten op die semi-slimme kaarten. PCI is echter meestal te slim en dus PukeAndPray, dus ongeschikt voor FreeSCO... Zoek in iedergeval even in de Freesco manual of je netwerkkaart wel wordt ondersteund... Kijk ook in de modules.027 image... Hier staan nog meer drivers, welke half-ondersteund worden (soms doet ie het en heb je mazzel, anders heb je pech >:D )
8)
 
Hoe doe ik dat? Dat checken of mn kaart wordt ondersteund?
 
in ut Freesco manual kijken bij compatibilaty ofzoiets. ::)

https://www.freesco.info/freesco/installation.html#2.4

Hier dus...
 
Ik bedoel in dat freesco file. Dat zei die gast hierboven. Maar staat daar alles op die site?
 
je kan als root met
lsmod
kijken welke kernel modules er geladen zijn.
en met
cat /proc/pci
kan je alle pci hardware in de pc listen (ongeacht of er een stuurprogramma voor aanwezig is)
 
had dat probleem ook... totdat ik erachter kwam dat in de bios instellingen van mijn moeerbord verkeerde PCI instellingen stonden. Dus dat kun je proberen na te kijken.

Ook heb ik Freesco eerst laten draaien met alleen het chello netwerkkaartje hierdoor geeft hij maar aan een PCI adres een irq namelijk 10. Hierdoor heb je je eerste netwerk kaartje in ieder geval dgoed ingesteld. Daarna heb ik het tweede Pci kaartje erin geprakt en klaar was ik....
 
Terug
Bovenaan