Fox | Geen signaal, controleer antennekabel

Status
Niet open voor verdere reacties.
9

909

Beste aanwezigen,

Mijn excuses als deze vraag al voorbij is gekomen, maar sinds kort heb ik problemen met het ontvangen van Fox. Elke keer als ik naar deze zender zap verschijnt de volgende boodschap in beeld: Geen signaal, controleer antennekabel.

Het model tv is de Panasonic TX-L47FT60 gecombineerd met een Quantis CI-module 1.3. Ik heb de stappenplan van Ziggo al geprobeerd. Nadat ik onlangs de tv heb terugzet naar de fabrieksinstellingen en de zender opnieuw heb ingesteld had ik weer beeld. Totdat ik de tv uitzette en later weer aanzette, toen was Fox weer weg. De kabels heb ik ook al gecontroleerd, dus daar lijkt het ook niet aan te liggen.

Is iemand bekend met dit probleem en heeft iemand goede tips wat te doen? Alvast bedankt!
 
Om te kijken of het probleem in de kabels zit heb ik deze even vervangen. Uiteraard heb ik ook gekeken of deze wel goed waren aangesloten. Hier bleek het probleem niet in te zitten en dat zou me ook verbaast hebben, alles is nog geen half jaar oud en dit kwam eerder ook niet voor.

Op moment van schrijven zijn naast Fox meerdere zenders niet meer toegankelijk, waaronder Discovery, National Geographic, TLC, en België 2. Dit probleem heb ik ook niet eerder gehad en eerlijk gezegd heb ik het vermoeden dat het samenhangt met om de recente omschakeling van Ziggo. Dat is het enige wat onlangs mbt de tv is veranderd en sindsdien spelen deze issues.
 
Verandering in de frequentie je moet je tv even op de aansluiting in de meterkast zetten of waar die anders binnen komt en kijken wat die daar doet, heb je daar hetzelfde even contact opnemen met ziggo!
 
Bedankt voor de reacties. Ik heb inmiddels Ziggo aangeschreven met het probleem, dus even afwachten wat daar uit komt.
 
Ziggo zal je eerst vragen op je hoofd aansluiting te testen met het liefst een korte nieuwe, afgeschermde kabel.
De zenders met die opstelling opnieuw zoeken en kijken of het dan opgelost is.

Als er ergens in je woning een oude of slechte kabel/splitter zit kan die zulke problemen veroorzaken.

Werkt het op de hoofdaansluiting dan zal het probleem bij je binnen zitten..
Door dan stap voor stap uit te zoeken waar het spaak loopt kom je tot een oplossing:

- Hoe ziet je hoofd aansluiting er uit, waar in huis zit deze?
-Zijn er in huis versterkers oid?
- Is er een toestel in de woning die het nog wel doet?
- Hoeveel meter kabel zit er momenteel tussen AOP en de tv met problemen?

Door hier antwoorden op te zoeken kom je steeds dichter bij de oplossing.
 
Bedankt voor de reactie. Dat wordt binnenkort dus even alles bij langs lopen!

Inmiddels heeft Ziggo ook per mail gereageerd:
U heeft contact met ons gehad omdat uw TV-signaal niet goed is na de frequentiewijziging.

Bij de wijziging zijn veel zenders veranderd qua frequentie, hierdoor kan het zijn dat bij slechte kabels eventuele storingen nu pas merkbaar zijn geworden. Wanneer een bepaalde frequentie door een slechte kabel bijvoorbeeld verstoord wordt op een zender waar u niet naar kijkt, dan zult u dit dus niet merken.

Zodra de frequenties dan wijzigen waardoor bepaalde zender op een andere frequentie komen die verstoord worden, kunt hier last krijgen van storingen. Erg vervelend, maar gelukkig kunt u dit vaak zelf verhelpen. Hoe u dat doet leest u op TV-signaal verbeteren. U vindt daar tips, duidelijke video's en een handig stappenplan.
 
Zelfde probleem: geen signaal, check antennejkabel

Ik had hetzelfde, een aantal zenders bleven op zwart. Bij mij Net 5, NPO Zapp en RTL telekids. Kreeg dezelfde melding. Na lang zoeken en testen met verschillende kabels (een is eventueel gratis via Ziggo te krijgen), kwam ik op het idee om de wandcontactdoos eens af te koppelen en de kabel rechtstreeks via een verloopstekker naar de tv te laten gaan. Toen had ik wel alle zenders! Het bleek een relatief oude wandcontactdoos. Na vervanging werkte alles weer.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Terug
Bovenaan