Fouten downstream.

catastrofus

Forum Gebruiker
Berichten
5.042
Internet
  1. Ziggo
Digitale TV
  1. Ziggo
Is dit een reden om het 25+ jarige aop te laten vervangen door Ziggo? Ik heb geen idee wat deze waarden inhouden.

1700508175435.png
 
Je doelt waarschijnlijk op de hoge foutwaarden bij kanaal 11 en 12; dat zijn het aantal bitfouten voor en na foutcorrectie (Reed-Solomon). Die horen niet zo hoog te zijn. Welke frequenties horen bij jou bij kanaal 11 en 12? In mijn segment zijn dat 658 en 666 MHz en deze frequenties zijn ook in gebruik voor DVB-T2 (NTS4 en ZDF). Het ziet er naar uit dat je instraling hebt vanuit DVB-T2, maar of daar het AOP de schuld van is of de bekabeling...
 
Ik heb aan 1 van (de 2) uitgangen van het aop idd nog een connector met een plastic kapje (richting de Hirschmann GHV20M) maar verder geen signaalstoring dus op beide Ultimo4k's.
Waar het mij om gaat is dat ik sinds de vervanging van mijn oude bridge (cisco) door een arris connectbox (ook in bridge gezet) ongeveer elke maand de boel stroomloos moet maken om weer een werkend internet te krijgen terwijl dat bij de Cisco amper voorkwam.
 
Ik heb nog een aop met 2 uitgangen: 1 richting de Hirschmann (met plastic kapje) en 1 richting mijn router (f-connector, RT-AC87U)
 
merk je zelf ook dingen in je ervaring die niet helemaal lekker lopen >
 
Ik heb nog een aop met 2 uitgangen: 1 richting de Hirschmann (met plastic kapje) en 1 richting mijn router (f-connector, RT-AC87U)
Jouw beschrijving van de situatie is niet echt duidelijk. Een 2 gats AOP heeft ook geen twee Tv aansluitingen, maar een Radio en Tv aansluiting. Die Hirschman is een coax versterker, dus dat dei op de Tv aansluiting zit snap ik. Een coaxkabel vanaf AOP (Radio aansluiting) naar een RT-AC87U router die geen coaxaansluiting heeft snap ik niet.
(PS Een foto maakt vaak veel duidelijk.)
Maar ik vermoed dat de modem (Connect box) op de Hirschmann GHV20M versterker is aangesloten.
De Connect box is gevoeliger voor sterke signalen als jouw oude Cisco en dat kan e.e.a. verklaren.

De laatste stand van aansluiten is een 1 gats AOP, daarop een 2-weg splitter, met een kabel naar de modem en een 2e kabel naar Tv, ontvanger of in jouw geval versterker.
Je kan altijd de helpdesk bellen. Als die AOP en eventuele splitter inderdaad al 25 jaar oud zijn zal Ziggo niet moeilijk doen.
 
Grappig, we hadden een aantal maanden geleden al geadviseerd om die hele oude AOP te vervangen.
Maar dat vond ie toen niet nodig, 'want die heeft altijd goed werkt met het oude modem'.
Tja ...

 
@Rene, ik vermoed dat zijn AOP ook niet echt het probleem is voor die RS errors maar eerder de instraling op kabels/connectoren. Het AOP is meer verantwoordelijk dat hij niet het volledige frequentie gebied binnen krijgt, zeker als het er eentje met R/TV aansluiting betreft Uit het oude topic haal ik dat die maar tot 60 Mhz upload gaat dus hij mist sowieso een stuk upload gebied.
 
Terug
Bovenaan